El grup municipal de Junts per Olot-ERC va fer pública ahir la seva posició sobre el Procés Participatiu de Firal. Segons va explicar Pere Gómez (portaveu municipal de Junts per Olot), la seva idea de procés participatiu comença amb la convocatòria d'un concurs públic, continua amb la presentació de 4, 5 o més projectes, hi ha un grup d'assessors tècnics que valora els projectes, passa per un exposició pública dels projectes i acaba amb una consulta, en la qual cada ciutadà té l'opció de votar.

A part de la manera de fer la consulta, Pere Gómez també va mostrar el seu desacord amb el fet de fer-la sense tenir clara una dependència jurídica del gabinet RCR Arquitectes. El 2002, el gabinet d'arquitectes olotins va fer un projecte conjunt que lliga el Firalet amb el Firal. Són dos grans espais lliures situats al centre d'Olot. El Firal, de sempre, és el que té més activitat. «Si tenim dependències de RCR, cal anar-los a trobar i no en parlem més», va considerar.

Gómez també va indicar: «No volem que el Firal sigui un bolet com la Plaça Mercat». És a dir, segons el seu criteri, el Firal ha de formar una continuïtat que ha d'enllaçar amb la plaça del Carme i el Pla Urbà dissenyat per al barri de ?Sant Miquel. A pesar de tot, Gómez es va mostrar a favor d'un procés participatiu per al Firal.

Correbou

Amb el que es va mostrar del tot en contra va ser amb la consulta per a la celebració del Correbou de les Festes del Tura. Va definir: «Es tracta de passar la patata calenta als ciutadans». Va indicar que, si governés ERC, no la farien i decidirien de dret no fer el Correbou de les Festes del Tura. La previsió és que la convocatòria de la consulta sigui aviat.