El president del grup parlamentari del Partit Popular Català, Xavier Garcia Albiol, ha avisat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que està posant en risc l'autogovern de Catalunya si desobeeix la decisió del TC de suspendre el departament d'Afers Exteriors, en mans de Raül Romeva. Albiol considera que el president ha d'abandonar els actes de rebel·lia i creu que no és un càrrec «per fer gracietes».

Albiol ha demanat al govern català «dissolgui la secretaria d'Afers Exteriors i cessi els seus responsables». El PP diu que «no pot ser que la Generalitat desobeeixi les resolucions dels tribunals». Ha advertit que Puigdemont està posant en risc l'autogovern de Catalunya i va afirmar que si en els pròxims dies no procedeix a la dissolució de la secretària, serà el PP qui prengui la iniciativa.

Per altra part, Albiol va preguntar al candidat a president del Govern Pedro Sánchez, «quin partit socialista ens hem de creure? El PSOE que diu que mantindrà el recurs o el PSC de Miquel Iceta que no hi veu cap incompliment de la Generalitat?», va etzibar.

També va instar Ciutadans, la formació d'Inés Arrimadas, a abandonar la «tebiesa que està mostrant en els darrers dies» amb els que volen «trencar Catalunya».

Xavier Garcia Albiol presideix avui la reunió de grup que se celebra a Girona. Aquesta reunió és la primera d´una sèrie de trobades del grup parlamentari que farà per tota Catalunya. Avui compta també amb la participació de la regidora a Girona, Concepció Veray.