El Servei de Creació d'empreses de l'Ajuntament de Banyoles edita material informatiu dels diversos productes financers que actualment estan disponibles en el mercat bancari per a persones emprenedores.

Des del servei Banyoles Espai Empresa s'ha detectat la necessitat de donar informació a les persones emprenedores que s'adrecen al servei amb una idea de negoci i amb necessitats de finançamentm i de quines són les opcions que actualment hi ha al mercat bancari per facilitar els seus tràmits a l'hora de posar en marxa la seva activitat.

Assessorament

En la majoria de les atencions que es realitzen, s'informa de l'existència de la possibilitat de l'obtenció de finançament extern per poder fer front a la inversió inicial necessària per endegar l'activitat. En el darrer any, dels 39 negocis que s'han posat en marxa amb l'assessorament del servei Banyoles Espai Empresa, 17 han necessitat algun tipus de producte financer.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Banyoles ha editat material amb la informació d'aquests productes financers que ofereixen diferents entitats bancàries de Banyoles. En aquest document hi podem trobar des de microcrèdits socials, comptes de crèdit, préstecs empresarials fins a línies ICO i paquets especials per autònoms.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, va explicar que «amb l'edició d'aquest material pretenem facilitar la feina als emprenedors i emprenadores a l'hora de buscar finançament»; per fer-ho, va afegir, disposaran d'un sol document amb les condicions dels productes financers de les diferents entitats bancàries de Banyoles.