L'alumnat que ara cursa segon de Batxillerat té temps fins al 29 de febrer per prematricular-se per a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que aquest any es realitzaran del 14 al 16 de juny.

Les sol·licituds dels estudiants s'han de formalitzar a través del portal Accesnet (accesnet.gencat.cat) de la Generalitat. En el document de prematrícula de la selectivitat, els estudiants d'últim any de Batxillerat hauran de triar les matèries de les que es volen examinar: llengua estrangera (Alemany, Anglès, Francès o Italià), la matèria comuna (Història o Història de la filosofia) i fins a quatre matèries de modalitat.

Una vegada formalitzada la sol·licitud, els aspirants a universitaris hauran de procedir a la matrícula definitiva i el pagament de les taxes entre el 20 de maig i el 2 de juny.

Les proves corresponents a la convocatòria de juny de 2016 es realitzaran els dies 14, 15 i 16 d'aquell mes i els resultats es podran consultar, al mateix portal d'internet, el 29 de juny.

En la convocatòria de juny del 2015, un total de 2.894 estudiants de les comarques de Girona es van presentar a les proves de la selectivitat.