"Celebrem que finalment els diputats de DL s'hagin adonat de la conveniència de fer pinya en la reivindicació en projectes estratègics de les comarques gironines, com els havíem proposat en campanya". Així va respondre ahir el diputat del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, la proposta de crear una plataforma parlamentària entre els diputats gironins a la cambra baixa en reivindicació dels grans projectes pendents de les comarques gironines, com va plantejar Democràcia i Llibertat. "És evident que aquest compromís, que vam expressar en campanya i que mantenim, serà una eina més al servei de les nostres comarques", va dir Lamuà.

"Tot i això, estem convençuts que el futur govern de canvi i de progrés que liderarà Pedro Sánchez sens dubte serà més amatent amb Catalunya i amb les comarques gironines", va assegurar Lamuà. En aquesta línia, Lamuà i el diputat del PSC al Parlament per Girona, Rafel Bruguera, han proposat d'eixamplar l'acord també a les qüestions que depenen de la Generalitat. Així, segons el partit socialista, es pot establir un front comú per defensar la construcció del nou hospital Josep Trueta, la perllongació de la C-32 entre Lloret i Blanes, a part de l'eliminació dels barracons de les escoles, entre altres qüestions.

Finalment, el PSC va compartir ahir la inquietud de Jordi Xuclà dels projectes essencials que depenen de l'Estat amb l'excepció del baixador del TAV a l'aeroport de Girona. "A l'aeroport cal una aposta decidida per aconseguir el traspàs de la gestió", va explicar Lamuà.