Un veí de la Cellera de Ter ha viscut en pròpia pell els intents d'aquesta banda de l'estafa de l'asfalt. El cas es va produir el dilluns en una masia de la població quan un home, amb accent anglès, es va presentar a la casa per parlar amb el propietari.

L'home li va assegurar que li podia asfaltar el camí que porta fins a la casa a molt bon preu perquè els havia sobrat asfalt d'una carretera que estaven fent a prop. L'home se'n va malfiar i li va dir que no acceptava el tracte.

L'endemà, però, cap a les nou del matí es van trobar que davant de la casa hi havia un camió carregat de sorra, una furgoneta amb tot preparat per fer l'obra i més de mitja dotzena d'homes, tots ells anglesos.

«Ja tenien a punt les màquines per fer la feina, i ja vam veure que això no pintava massa bé», es lamentava. Assegura que els preus que el grup va oferir per fer el camí «eren tirats».

Davant d'aquests fets, el propietari de la casa no se'n va refiar i immediatament va intentar saber quina carretera s'estava fent i es va posar en contacte amb l'ajuntament de la Cellera de Ter. Li van explicar que no estaven fent ni camins ni cap tipus de carretera a la vora i que, per tant, res lligava. L'home va denunciar els fets al consistori, que ho traslladarà als Mossos d'Esquadra a través del seu vigilant municipal.

Fan un cafè i marxen

El veí de la Cellera explica que els individus eren anglesos, els vehicles portaven matrícules estrangeres i la seva sopresa va ser quan van trobar-se les màquines per començar a funcionar. Finalment, després d'explicar-los que no farien la feina, van fer un cafè a la casa i varen marxar. Destaca que malgrat la negativa i la por d'estafa «eren unes persones molt educades». Es dóna el cas que la mateixa gent va intentar convèncer algun comerç i empresari de la rodalia i també s'ha vist el mateix grup per Amer i pobles del voltant.