Sis hores i mitja. Aquest és el temps que tenen els participants de l'Imagine Express per desenvolupar una app mentre viatgen en un tren. La tercera edició d'aquesta activitat ha arrancat avui a un quart de dues del migdia, quan de l'estació de Sants de Barcelona ha sortit un tren en direcció a París. En les sis hores i mitja que dura aquest trajecte en alta velocitat, els 12 equips participants -que estan formats cadascun per tres persones- han de definir l'aplicació que més tard presentaran a un jurat.

Abans de començar el viatge, els participants de cada grup no es coneixen entre ells i només saben quin tipus d'app han de fer. Les empreses col·laboradores de l'Imagine Express són les que han proposat els reptes d'aquest any, amb la finalitat que els equips donin resposta a algunes de les seves necessitats. A partir d'aquí, mentre dura el trajecte, cada grup debat com ha de ser la seva aplicació. Els equips estan formats per tres perfils de persones: un creatiu, un desenvolupador d'apps i un empresarial.

En les sis hores i mitja del viatge, els participants també tenen mentors que els qüestionen com fer l'aplicació i que els expliquen el mercat del seu producte. Una vegada el tren ha arribat a París, l'endemà cada grup disposarà d'una jornada de treball per elaborar el pla de negoci de l'app. Finalment, el tercer dia de l'activitat, els participants tornaran a agafar el tren fins a Londres, on tindran pocs minuts per presentar al jurat la seva aplicació des d'una de les cabines del London Eye. Els cinc equips que el jurat seleccioni com a guanyadors, podran presentar l'app que han desenvolupat el proper dilluns 22 de febrer a la trobada 4YFN, en el marc del Mobile World Congress de Barcelona.

L'Imagine Express és una activitat organitzada per l'Imagine Creativity Center de San Francisco en col·laboració amb Barcelona Mobile World Capital i Renfe-SNCF en Cooperació, entre altres empreses.