Infermeres fora de servei van ajudar els efectius mèdics del SEM a reanimar un ciclista que es va desplomar a l'esplanada del Santuari dels Àngels. Malgrat tots els esforços, però, finalment no es va poder recuperar després que patís una aturada cardiorespiratòria.

El succés es va produir dimecres a primera hora de la tarda i la víctima mortal era Josep Higueras Leon, un sergent de la Policia Local de Palafrugell que tenia 45 anys.

Higueras era un esportista amb molta experiència i formava part del Club Ciclista Esquenapelats - Las Dunas de l'Escala, població on vivia. Ahir en el grup de Facebook del Club hi havia molts missatges de record cap al difunt així com de condol cap a la seva família i propers.

Pep sempre estaras amb nosaltres te conegut poc per lo poc que te conegut i em parlat te vist lo bona perosana que eres...Posted by Ferran Danés Nuñez on dimecres, 17 / febrer / 2016

El ciclista també va participar a la cursa solidària Oncotrail que recull fons per a la lluita contra el càncer amb l'equip que competia l'ajuntament de Palafrugell.

La tràgica mort d'Higueras va tenir lloc dimecres al voltant de les quatre de la tarda. Havia pujat cap al cim dels Àngels amb un company i, quan ja es trobaven a la GIV-6703 en terme municipal de Quart, a tocar de l'esplanada del centre de culte, va caure desplomat al terra i va quedar inconscient.

Ràpidament el seu company va alertar el telèfon d'emergències 112 i s'hi van desplaçar els Mossos i el SEM amb un helicòpter medicalitzat.

En el moment, quan hi van arribar els serveis mèdics, també passava per la zona un cotxe on hi anava un grup d'infermeres que estaven fora de servei.

Elles, juntament amb una altra noia -que casualment també és infermera- i que pujava amb el seu home des de Sant Martí Vell al cim, van ajudar els serveis mèdics a fer les maniobres de reanimació al policia local. Malgrat tots els esforços el ciclista va morir com a resultat d'una aturada cardiorespiratòria, segons van confirmar fonts del SEM.