Les estacions del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França celebraran aquest cap de setmana la nevada dels últims dies, que els permetrà obrir noves pistes i posar en marxa remuntadors i connexions que seguien parades per la falta de precipitacions.

Les baixes temperatures han permès també que els canons funcionin a ple rendiment, amb la qual cosa La Molina treballa per posar en marxa la connexió amb la veïna Masella a través del telecabina Alp 2500.

L'objectiu passa per obrir pistes clau com «Dos Estacions i Olímpica», així com el teleesquí «7 fonts» amb la qual cosa el domini esquiable de La Molina s'ampliarà en 25 quilòmetres i es posaria a disposició del públic tot el desnivell de l'estació.

Les tarifes del forfet, reduïdes per la falta de neu, es modificarien si es confirma l'obertura del 70 per cent de les instal·lacions.

Les pistes d'esquí La Molina manté, en tot cas, el seu calendari d'activitats que inclouen aquest cap de setmana una carrera seminocturna sobre neu trepitjada prevista per dissabte i, durant els dos dies, una exhibició de construcció d'iglús.

Per la seva banda, Vallter 2000 acull aquest diumenge una activitat d'esquí areçada a persones solteres, mentre que Vall de Núria demà serà escenari d'una sortida amb raquetes sota la lluna plena i, prèviament, d'un concurs de ninots de neu.

A fora de les comarques de Girona, a Lleida, Espot acull aquest dissabte una cronoescalada d'esquí de muntanya i, el mateix dia, Baqueira Beret és seu de la tercera edició de l'obert d'esquí «Era Baishada» en unes condicions immillorables després d'acumular aquesta setmana fins a 70 centímetres de neu i arribar en les cotes altes als 175.

Mentrestant, Port del Compte ahir va anunciar que obre la zona «Sucre» i que els seus treballadors intensifiquen la seva labor a pistes per posar en marxa nous traçats i remuntadors.

A Andorra, Grandvalira segueix amb les preparacions per a la prova de Copa del Món del 27 i 28 de febrer i ho fa amb un metre de neu acumulada a les seves cotes altes i 124 de 128 pistes obertes gràcies a les recents precipitacions i baixes temperatures.

Vallnord arrib als 135 centímetres en el sector d'Ordino Arcalís i els 90 al de Pal Arinsal amb pràcticament la totalitat de la instal·lació a disposició del públic, mentre que l'estació més destacada pel que fa a gruixos al sud de França és Portè-Pimorent amb 140 centímetres.