Existeix una drecera entre el barri de Sant Miquel i la zona del Morrot. Es tracta d'un camí que travessa camps i voreja la falda de la muntanya de Sant Francesc. És usat de manera regular pels estudiants del barri que van a l'Institut d'Ensenyament Secundari Montsacopa, pels treballadors que van al polígon del Morrot i pels creients de la religió Sikh que van al temple ubicat al Morrot.

Entre el barri de Sant Miquel i el Morrot hi ha poca distància estan tots dos a la part sud d'Olot, però no existeix cap carretera que els uneixi. Per anar de Sant Miquel a Olot a través del teixit urbà cal endinsar-se dins del nucli urbà i fer un recorregut a peu d'uns tres quarts. En canvi, per la drecera en uns 10 minuts s'arriba a lloc.

L'existència de la drecera va ser posada en evidència per Anna Barnadas (regidora d'ERC). En el darrer Ple, Barnadas va assenyalar: «Hi ha un enllaç entre el barri de Sant Miquel i el Morrot». Va precisar: «Es veu que els desplaçaments es fan per finques privades o per la carretera de les Feixes». La darrera és una via secundària que està marcada per ser bici carril.

La resposta va anar a càrrec de Josep Berga (regidor de Cohesió Social i Atenció a les Persones per CiU). «L'enllaç és una reivindicació històrica», va definir. «I -va indicar-, és veritat que travessen camps». Segons ell, la reclamació d'un camí marcat ja els havia arribat dels mateixos escolars i de la gent del barri. Va aclarir: «El camí és una acció recollida en el Pla Integral d'Accions de Millora del Barri de Sant Miquel».

Va avançar que l'enllaç entre els barris de Sant Miquel i del Morrot serà un dels principals temes a tractar en la primera reunió del Pla Integral del Barri de Sant Miquel que tindrà lloc el dilluns vinent, dia 22 de febrer.