REPORTATGE

La UdG es mostra als seus futurs estudiants

Una jornada de portes obertes ofereix visites guiades, xerrades, tallers demostratius i, fins i tot, la recreació d´un judici

19.02.2016 | 19:11
Una de les xerrades informatives realitzades ahir a la Facultat de Lletres
Una de les xerrades informatives realitzades ahir a la Facultat de Lletres

La Universitat de Girona es va obrir a la mirada d´ulls nous, els dels seus possibles futurs estudiants –si l´oferta els convenç–, en una jornada de portes obertes adreçada tant als joves com als instituts on estudien ara.

Amb l´objectiu d´apropar-los a la seva oferta i d´orientar-los de cara al curs vinent, al llarg del matí es van realitzar visites guiades, xerrades i tallers demostratius sobre els estudis que s´imparteixen a la UdG; a més d´activitats per al professorat de Secundària, com una sessió sobre el ciberassetjament i els recursos per afrontar els riscos de les xarxes socials, a càrrec de la coordinadora digital de la Universitat.

«Et puc ajudar?», preguntava el lema escrit a les armilles blaves dels voluntaris desplegats pels campus Barri Vell –que acull les facultats de Lletres, de Turisme, d´Educació i de Psicologia–, Centre –on hi ha Medicina i Infermeria– i Montilivi –Politècnica, Ciències, Dret i Econòmiques.

Davant la Facultat de Ciències es va muntar la fira «Ho tens a la UdG», que va aglutinar tota la seva oferta, des del Centre d´Informació i Atenció dels Estudiants a les biblioteques, passant pels programes de Cooperació, l´Oficina Verda, el Consell d´Estudiants, els serveis d´idiomes i d´esports o la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, entre d´altres. Per facilitar la mobilitat, una línia d´autobusos va connectar els diferents campus universitaris, inclosos els centres adscrits de Salt –l´Escola Universitària de la Salut i l´Esport.

Per mostrar en què consisteix la professió, docents i alumnes de la Facultat de Dret van recrear un judici en una aula reconvertida en sala de vistes. D´altra banda, el Claustre de la Facultat de Lletres es van instal·lar tallers demostratius de disciplines tan diverses com la impremta, l´arqueologia o la gestió ambiental. Les petites lletres que s´utilitzaven per a fer exercicis tipogràfics en el taller d´impremta cridaven l´atenció dels visitants, que, a canvi del seu interès, rebien punts de llibre personalitzats. I encara per motivar-los més, s´obsequiava amb un llibre els estudiants que superaven amb bona nota els exercicis d´agudesa tipogràfica que els plantejaven. L´originalitat d´aquesta parada també incloïa cartes escrites per estudiants de primer curs de la Facultat de Lletres que pretenien acabar de convèncer alumnat de Batxillerat dubtós amb la seva elecció.

Una mica més enllà, un altre taller exposava material i donava explicacions per sentir-se «arqueòleg per un dia»; la Biblioteca del campus oferia un tast dels seus serveis –i també de vins–; i un altre punt animava a volar amb un dron, mitjançant un simulador, per cridar l´atenció sobre un màster en Canvi ambiental, anàlisi i gestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema