La Fundació La Marató de Tv3 ha organitzat entre els mesos de març i juny una sèrie de visites guiades per donar a conèixer alguns dels projectes impulsats per la iniciativa solidària als centres de recerca catalans. «Visita la recerca de La Marató» vol donar a conèixer als ciutadans les investigacions que es duen a terme gràcies a les seves donacions i proposa visitar centres de recerca d'arreu de Catalunya com la nova seu de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.

Els participants recorreran els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els explicaran en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades.

A més, les persones que participin en aquestes visites podran veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori a l'aplicació en el pacient, i conèixer nombroses dades i curiositats relacionades amb la recerca que es fa a Catalunya.

Les inscripcions a les visites ja es poden fer de forma gratuïta, a través de la web de La Marató: www.tv3.cat/marato.