El regidor de Cohesió Social per CiU a l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga, en el darrer ple municipa va afirmar que per crear un espai d'entitats a les antigues dependències d'aguts de l'hospital Sant Jaume fa falta un acord entre els 21 edils del consistori. Berga va respondre a una pregunta de Xavier Garcia (Olot en Comú) referent a la reclamació de locals per part d'entitats.

«Ja fa gairebé un any i mig que un grup d'entitats d'Olot cerquen la possibilitat de tenir un espai compartit que generés sinergies», va argumentar Garcia.

Davant aquest comentari, Josep Berga (CiU) va indicar que està al corrent de la demanda de les entitats. «Perquè -va afirmar- ens ?reu?nim regularment a la sala Gussinyer de l'Ajuntament. Berga va explicar que ell i membres de les entitats han anat a mirar els hotels d'entitats de Girona i de Ripoll per prendre model.

El regidor de Cohesió social, Josep Berga, va aclarir que «la decisió de com s'han d'ocupar els espais del carrer Mulleres -habitacions d'aguts de l'hospital vell- no l'hem presa tots els 21 regidors».

Berga va assenyalar que mentre s'espera una determinació sobre aquesta part de l'antic hospital, l'Ajuntament d'Olot ha buscat solucions unilaterals per a les entitats. Va posar com a exemple que les Ales de Difusió Cultural han estat ubicades en una sala de l'Arxiu de la Garrotxa i que l'entitat del Banc del Temps té un espai al carrer Lliberada Ferrarons.

Això no obstant, la idea d'espai d'entitats -segons va aclarir Berga- no és un model d'oficines. És a dir, no es tracta de transformar habitacions de centre hospitalari en oficines.

Espais per fer un cafè

El model de llocs de reunió i administració d'entitats -segons va explicar Berga- ja existeix a Olot i, de fet, hi és de molt de temps. «Són els ateneus», va descobrir el regidor de CiU. Els ateneus, segons ell, responen més a la idea de societat de l'equip de govern. El regidor va exposar que «són espais on es pot prendre cafè, un refresc, menjar i parlar». Berga va explicar que la idea és que les reunions dels membres d'entitats vagin més enllà d'una reunió de despatx. Per a l'objectiu, el regidor de CiU va enumerar que els ateneus tenen bar, sala d'actes i teatre. Per a aquesta finalitat, Berga va dir que hi ha l'Orfeó Popular, els Catòlics, el Casino i volen que la Sala la Carbonera també ho sigui.