Sis hores i mitja. Aquest és el temps que tenien els participants de l'Imagine Express per desenvolupar una app mentre viatjaven en un tren. La tercera edició d'aquesta activitat va arrencar ahir a un quart de dues del migdia, quan de l'estació de Sants de Barcelona va sortir un tren en direcció a París. En les sis hores i mitja que dura aquest trajecte amb el tren alta velocitat (TAV), els 12 equips participants -formats cadascun per tres persones- havien de definir l'aplicació. Si finalment es postulen com un dels guanyadors, el dilluns podran presentar el seu projecte a la trobada 4YFN, dins el Mobile World Congress de Barcelona.

Un dels participants de la tercera edició de l'Imagine Express és el gironí Àlex Casadevall. Format en enginyeria electrònica i ciències empresarials, després de dedicar els primers anys de la seva trajectòria professional a la informàtica, ara es defineix com un «empenyedor» (Casadevall prefereix utilitzar aquesta definició en lloc de la d'emprenedor). Casadevall -que és originari de l'Alt Empordà- treballa actualment des de Moebio en un projecte que permet fer un seguiment remot de l'embaràs amb l'ús d'unes tiretes. En paral·lel, Casadevall ha estat un dels 36 seleccionats per formar part de la tercera edició de l'Imagine Express.

Abans de començar el viatge d'ahir amb el TAV, els participants de cada grup no es coneixien entre ells i només sabien quin tipus d'app havien de fer. Els equips estan formats per tres perfils: un creatiu, un desenvolupador d'apps i un empresarial (Casadevall és l'empresarial del seu equip). Llavors, les empreses col·laboradores de l'Imagine Express són les que han proposat els reptes d'aquest any, amb la finalitat de donar resposta a algunes de les seves necessitats. En el cas del grup de Casadevall, l'objectiu de la seva aplicació és facilitar la tasca comercial de les farmàcies, utilitzant la realitat augmentada per a la decoració dels aparadors.

En les sis hores i mitja del viatge d'ahir, a part de debatre entre ells, els participants també tenien mentors que els qüestionaven com fer l'aplicació i que els especificaven el mercat del cada producte. Abans de les vuit del vespre, el tren va arribar a París i aleshores ja s'havia de tenir enllestit i definit el projecte. Tot i això, cada grup disposa avui d'una jornada de treball per elaborar el pla de negoci de l'app. Finalment, el tercer dia de l'activitat (el diumenge), els participants tornaran a agafar el tren fins a Londres, on tindran pocs minuts per presentar a un jurat la seva aplicació des d'una de les cabines del London Eye. Els cinc equips que el jurat seleccioni com a guanyadors, tindran l'oportunitat de presentar la seva app el proper dilluns a la trobada 4YFN, que es fa en el marc del Mobile World Congress de Barcelona.

L'Imagine Express és una activitat organitzada per l'Imagine Creativity Center de San Francisco en col·laboració amb Barcelona Mobile World Capital i Renfe-SNCF en Cooperació, entre altres empreses.