La UdG es mostra als futurs estudiants

Una jornada de portes obertes ofereix visites guiades, xerrades, tallers i, fins i tot, la recreació d'un judici

22.02.2016 | 07:13
La UdG es mostra als futurs estudiants
La UdG es mostra als futurs estudiants

La Universitat de Girona es va obrir a la mirada d'ulls nous, els dels seus possibles futurs estudiants -si l'oferta els convenç-, en una jornada de portes obertes adreçada tant als joves com als instituts on estudien ara.

Amb l'objectiu d'apropar-los a la seva oferta i d'orientar-los de cara al curs vinent, al llarg del matí es van realitzar visites guiades, xerrades i tallers demostratius sobre els estudis que s'imparteixen a la UdG; a més d'activitats per al professorat de Secundària, com una sessió sobre el ciberassetjament i els recursos per afrontar els riscos de les xarxes socials, a càrrec de la coordinadora digital de la Universitat.

«Et puc ajudar?», preguntava el lema escrit a les armilles blaves dels voluntaris desplegats pels campus Barri Vell -que acull les facultats de Lletres, de Turisme, d'Educació i de Psicologia-, Centre -on hi ha Medicina i Infermeria- i Montilivi -Politècnica, Ciències, Dret i Econòmiques.

Davant la Facultat de Ciències es va muntar la fira «Ho tens a la UdG», que va aglutinar tota la seva oferta, des del Centre d'Informació i Atenció dels Estudiants a les biblioteques, passant pels programes de Cooperació, l'Oficina Verda, el Consell d'Estudiants, els serveis d'idiomes i d'esports o la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital, entre d'altres. Per facilitar la mobilitat, una línia d'autobusos va connectar els diferents campus universitaris, inclosos els centres adscrits de Salt -l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport.

Per mostrar la professió, professors i alumnes de la Facultat de Dret van recrear un judici en una aula reconvertida en sala de vistes. D'altra banda, el Claustre de la Facultat de Lletres es van instal·lar tallers demostratius de disciplines tan diverses com la impremta, l'arqueologia o la gestió ambiental. Les petites lletres que s'utilitzaven per fer exercicis tipogràfics en el taller d'impremta cridaven l'atenció dels visitants, que, a canvi del seu interès, rebien punts de llibre personalitzats. I encara per motivar-los més, s'obsequiava amb un llibre els estudiants que superaven amb bona nota els exercicis d'agudesa tipogràfica que els plantejaven.

L'originalitat d'aquesta parada també incloïa cartes escrites per estudiants de primer curs de la Facultat de Lletres que pretenien acabar de convèncer alumnat de Batxillerat dubtós amb la seva elecció. Una mica més enllà, un altre taller exposava material i donava explicacions per sentir-se «arqueòleg per un dia»; la biblioteca del campus oferia un tast dels seus serveis -i també de vins-; i un altre punt animava a volar amb un dron, mitjançant un simulador, per cridar l'atenció sobre un màster en Canvi ambiental, anàlisi i gestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

L'Ajuntament ha ofert un terreny urbanitzable a Joaquim Vidal, una operació que els cupaires...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

«Overbooking» polític pel llibre de Lerma

«Overbooking» polític pel llibre de Lerma

El volum és una defensa del pactisme i crític amb el gir independentista de Convergència.

Banyoles bonificarà fins al 50 o el 60% les llicències per obrir comerços

Banyoles bonificarà fins al 50 o el 60% les llicències per obrir comerços

L'equip de govern i Junts per Banyoles acorden rebaixar fins al 90% l'impost d'obres i...

Nou suport laboral per a majors de 45 anys amb discapacitat física i a l´atur

Nou suport laboral per a majors de 45 anys amb discapacitat física i a l´atur

L'activitat es farà a un local propietat de l'entitat al barri de Montilivi de Girona

Enllaços recomanats: Premis cinema