L'ONG Banc Farmacèutic va recollir ahir prop de 25.000 medicaments a tot l'Estat espanyol, 16.500 dels quals a Catalunya, per tal de destinar-los a persones sense recursos, gràcies a l'ajuda de 850 voluntaris i a la participació de 720 farmàcies. Entre les farmàcies col·laboradores amb la iniciativa hi ha una bona representació de les comarques de Girona.

Al llarg de la setmana que ve, l'ONG preveu elevar la xifra de productes donats fins als 40.000, que es donaran a més de 120 entitats assistencials de tot l'Estat, com Càritas o Creu Roja.

El valor dels medicaments recollits al llarg de la jornada d'ahir va ser de 90.000 euros, una xifra una mica inferior a la de l'any passat, quan es va arribar als 100.000 euros, segons va informar l'ONG Banc Farmacèutic.

Al llarg de la setmana que ve, i fins al divendres dia 26 de febrer, les farmàcies que ho desitgin poden continuar recollint els medicaments; mentre que, per la seva banda, les entitats assistencials podran passar a recollir els fàrmacs a partir de l'1 de març.

Col·laboradores

La jornada solidària d'aquest any ha tingut lloc en un total de 720 farmàcies col·laboradores de les províncies de Girona, Barcelona, Madrid, Granada, Màlaga, Saragossa, Sevilla, Osca, València, Castelló, Tarragona i Lleida.