El tipus d'homenatge que va rebre Concepció Cortacans és una primícia a Mont-real. Diferents mitjans de comunicació de la localitat han fet un ampli ressò de l'accident, mostra de la preocupació entre la població per les poques mesures de seguretat que tenen els vianants a Mont-real.

El canal de televisió CTV Montreal va notificar que aquest era el primer cop que es penjava un parell de "sabates fantasma" en memòria de la víctima. Commemoracions com aquestes només s'havien fet en punts on ciclistes han mort en accidents de trànsit, però mai per a vianants.

La mort de Concepció Cortacans ha conduït a la sol·licitud de mesures de seguretat a l'avinguda Parc, on la ripollesa va ser atropellada per un vehicle que es va saltar el semàfor en vermell. Un conjunt de queixes que han estat recopilades pels mitjans de comunicació de la localitat. "El límit de velocitat està escrit allà mateix, és 50 km/h. Estic bastant segur que moltes persones passen per aquest carrer més ràpid de 50", va dir Laurent DesLauriers, un dels organitzadors de l'associació Piétons Québec, que té l'objectiu de promoure els drets dels vianants. En la mateixa línia, el regidor de Mont-real, Alex Norris, va explicar als mitjans que cada dia passen per aquest tram de carretera cotxes amb excés de velocitat. "Un error a la mà d'un conductor o vianant es converteix en una sentència de mort", va dir.

Per l'altra banda, el diari francès de Mont-real Métro recull en una notícia les declaracions de Karla A. Trejo, amiga i companya en les sortides a caminar de Concepció Cortacans. "És difícil entendre que algú creués el semàfor en vermell i que acabés amb una vida. Almenys va morir fent el que li agradava: caminar", va explicar Trejo al mitjà francès. La dona defineix Cortacans com una dona senzilla i sense artificis. "Teníem previst anar a fer un passeig per la muntanya. No deixaré passar la nostra cita. Serà un plaer anar a caminar per ella".