El propietari de la serrelleria d'alumini de Fontcoberta Plafi SA ha sigut condemnat a 21 mesos de presó per un delicte d'infracció de les normes laborals en concurs amb un delicte de lesions per imprudència greu, tota vegada que una de les seves treballadores va patir l'amputació dels dits de la mà dreta en enganxar-se la mà amb una màquina que no disposava d'un sistema d'aturada d'emergència.

La sentència, dictada pel Jutjat Penal número 4 de Girona després que l'empresari admetés els fets, detalla com a dos quarts d'onze del matí del 3 d'abril de 2007, una treballadora que havia sigut contractada feia quatre mesos i a la que no s'havia format en matèria de prevenció de riscos laborals sobre una màquina corvadora de corrons va perdre part de la mà dreta en un accident.

L'empleada estava preparant dues peces d'acer inoxidable que havia de passar per la màquina quan, "de forma reflexa", va tractar de treure una etiqueta adhesiva que es trobava en el corró de la màquina. En aquell moment, el corró va arrossegar el guà protector que duia i va aixafar-li la mà al temps qui li amputava les primeres falanges dels dits índex, mig i petit, i li malmetia part de l'estructura de tendons de la mà.

Inicialment, en aquest procediment també estava acusat el treballador encarregat dels peons però l'acord entre les parts abans de la celebració del judici va comportar que el ministeri públic retirés l'acusació i fixés la petició de pena respecte el propietari de l'empresa en 21 mesos de presó, que no haurà de complir en ser una condemna inferior a dos anys i no disposar d'antecedents penals, i el pagament d'una multa de 1.080 euros.

L'acord també va ser possible perquè durant el procediment judicial es van consignar 60.850 euro al jutjat per fer front a la responsabilitat civil que es derivés del judici.