Condemnat a multa l´exgerent de Gisa que va acceptar un suborn

Va rebre 35.000 euros de Rubau Tarrés «en consideració» al càrrec que ocupava i això no implica que cometés il·legalitats en adjudicacions

24.02.2016 | 07:09
L´exgerent de Gisa va ser destituït en sortir el cas a la llum.
L´exgerent de Gisa va ser destituït en sortir el cas a la llum.

L'exgerent de Gisa -ara Infraestructures.cat-, Jordi Vergé, va formalitzar ahir el pacte amb la Fiscalia Anticorrupció acceptant que l'Audiència Provincial de Barcelona el condemnin a una multa de 16.875 euros per haver rebut 35.000 euros en suborns per part de l'empresa Rubau Tarrés. En el mateix acte també van ser condemnats al pagament d'una multa el president de l'empresa, Josep Rubau, (33.750 euros) i l'apoderat, Joan Mozo (10.125 euros).

La sentència, que va ser dictada «in voce» especifica que entre els anys 2005 i 2011, l'empresa GISA va adjudicar vuit obres públiques a Rubau Tarrés, pressupostades en més de 70 milions d'euros, i que en tots els concursos públics en què es va acordar la concessió Jordi Vergé figurava com a secretari de la comissió tècnica però el desembre de 2010, l'exgerent va rebre 35.000 euros de mans de Joan Mozo «en consideració a la seva condició de Gerent d'Obres de carreteres de la Província de Girona».

En aquest cas, l'acceptació del suborn no suposava la comissió de cap il·legalitat en l'adjudicació d'obres perquè, com esmenta l'advocat dels empresaris, Carles Monguilod, va ser una entrega «en consideració» al càrrec que ocupava. I aquest matís és el que ha permès pactar una pena de multa i no de presó doncs les penes més dures del delicte de suborn requereixen la comissió d'irregularitats administratives, actes injustos o il·legalitats per part de qui accepta els diners.

El passat mes de novembre, Vergé va declarar a Diari de Girona que havia acceptat formalitzar un pacte entre el seu advocat, Francesc Jufresa, i la fiscalía per evitar un judici amb la fórmula del tribunal popular «atesa la situació actual de sospita permanent per qualsevol persona que actuï al voltant de les adjudicacions públiques».

Vergé i els empresaris Joan Mozo i Josep Rubau van ser investigats per la titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona, en una peça derivada d'una causa iniciada el 2010 sobre presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres d'asfaltat a la província de Girona en l'època del govern tripartit -cas que encara no s'ha jutjat i on estan investigats tant Rubau com Mozo-.

Aleshores, la jutge va ordenar intervenir el telèfon de Joan Mozo, i va descobrir les converses on es van trobar indicis sobre el cobrament del suborn per part de l'exgerent de Gisa, que va acabar detingut per la Guàrdia Civil. L'exgerent va ser destituït en sortir el cas a la llum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´olotí Josep Maria Padrosa és nomenat gerent de l´hospital de la Garrotxa

L´olotí Josep Maria Padrosa és nomenat gerent de l´hospital de la Garrotxa

Es va veure envoltat de diverses polèmiques quan era director del CatSalut, arran del seu pas per...

Cinc propostes d´oci per fer aquest divendres a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per fer aquest divendres a les comarques gironines

Teatre, concerts, les festes de Sant Martirià a Banyoles i actes solidaris a la nostra selecció

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

La població gironina només augmentarà un 0,4% en 15 anys i serà molt més vella

L'any 2031, la franja d'edat d'entre 34 i 45 anys es reduirà fins al 39,6% i la que superarà els...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

«Reconfortava saber que no anàvem sols»

«Reconfortava saber que no anàvem sols»

Un programa centrat en les malalties avançades atén 1.500 gironins des del 2015

Enllaços recomanats: Premis cinema