Girona acollirà el tercer Congrés de la Professió Mèdica, un acte convocat pels quatre Col·legis de Metges de Catalunya per a debatre sobre l'estat de la professió mèdica i actualitzar el codi deontològica. La professió mèdica debatrà, durant els propers mesos, sobre l'actualització del contracte de la professió amb la societat i el replantejament del model i paper del metge des dels valors del professionalisme; sobre els canvis necessaris en els models d'organització sanitària i assistencial per fer possible aquest nou paper i aconseguir més implicació del metge en la conducció del model sanitari i fer-ho més proper al ciutadà, i sobre de quins instruments es dota la professió per poder ser garant d'aquests canvis davant la societat. Els metges de Catalunya participaran, així mateix, en el debat sobre l'actualització del Codi de Deontologia, normes bàsiques de regulació de la professió.

El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, anuncia que el congrés -que es presentarà en una roda de premsa dimecres- «sorgeix de la necessitat de revisar quin model de metge volem ser» davant els canvis i nous reptes que afronta la professió: la realitat demogràfica de la població i també del col·lectiu mèdic, la influència de les noves tecnologies, el canvi en el rol dels pacients, la crisi econòmica i la precarietat pressupostària.

La jornada final tindrà lloc al novembre a Girona i s'articularà a través de quatre ponències elaborades pels grups redactors i que hauran estat sotmeses al debat dels més de 40.000 col·legiats de Catalunya. Els equips redactors estan formats, a cada ponència, per una vintena de metges dels quatre col·legis catalans i dos coordinadors que s'encarreguen de marcar les directrius de treball.