Un veí de Sant Joan de les Abadesses va morir ahir al vespre víctima d'un atropellament en una cruïlla del seu poble en direcció Camprodon. Una furgoneta va envestir l'home quan creuava el carrer en aquest tram urbà de la carretera N-260 per causes que es desconeixen i va quedar tot estirat al terra a l'altura d'una benzinera que hi ha a l'entrada de la població.

Ràpidament al voltant de dos quarts de vuit del vespre s'hi van desplaçar els serveis d'emergències: els Mossos d'Esquadra, la Policia Local, el SEM amb dues ambulàncies i els Bombers. En el moment de l'arribada dels efectius d'emergències l'home encara estava respirant i estirat a la via però a causa del fort impacte de l'atropellament -que va tenir lloc al quilòmetre 105- va perdre la vida malgrat els intents dels serveis mèdics per salvar-lo. Els efectius del SEM li van fer diverses maniobres de reanimació però no van fructificar.

La víctima de l'accident de trànsit es deia Esteve Canal Fajula, era veí de la població i tenia 86 anys.

Nou morts des d'inici d'any

Amb la mort del veí de Sant Joan de les Abadesses en el sinistre viari d'ahir, ja són nou les persones que han perdut la vida a les vies urbanes i interurbanes de la demarcació de Girona des que va començar l'any 2016. Quatre d'elles han estat víctimes d'atropellaments mortals. Dos dels fets van tenir lloc a Olot, un a Montfullà i aquest darrer a Sant Joan.