L'Ajuntament d'Olot ha començat les obres de restauració de la capella de Sant Francesc al cim del Montsacopa. Els treballs tenen un cost de 70.000 euros, els quals són assumits en gran part per l'Ajuntament. La Diputació hi posa 10.000 euros. La capellà de Sant Francesc -des de fa uns anys- està cedida a l'Ajuntament per part del Bisbat.

La previsió és que quan la restauració estigui acabada, l'Ajuntament adeqüí al seu costat un bar cafeteria. La intenció és que els visitants del volcà hi trobin un lloc d'acollida. Es tracta d'una zona allunyada d'Olot per una pujada de força pendent d'uns 5 quilòmetres.

Això no obstant, son molts els visitants que opten per arribar fins dalt del volcà. Per tal de facilitar-los el camí, l'Ajuntament també preveu reparar les escales fetes amb graons de fusta que des de la part de la gredera (darrera del cementiri) arriben fins el cim de la muntanya, des d'on per una banda poden veure el cràter i per l'altra el seguit de volcans del costat del Montsacopa.

Es tracta d'un dels llocs més atractius d'Olot i un dels mes visitats. D'acord amb aquesta circumstància, l'Ajuntament -fa poc- va aprovar les condicions per a l'establiment. Els condicionants estableixen una puntuació per l'oferta gastronòmica dels aspirants.

L'apartat gastronòmic, va ser protestat per Lluís Rubió (un dels portaveus de la CUP al ple). Rubió va demanar un aclariment sobre el concepte de gastronomia. També va recordar que en sessions anteriors. Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU) li havia explicat que l'establiment serviria entrepans i plats preparats.

Vayreda va respondre que la decisió final dependrà dels projectes que es presentin a la convocatòria. Va exposar que atès el nombre de visitants que cada dia van a l'ermita, l'obligació de la seva regidoria és procurar per la imatge de l'establiment i dins d'aquest criteri la gastronomia n'és una part important.

Vayreda va assenyalar que la idea és que l'establiment tingui mostres del que es pot trobar en menjar a la comarca.