Els Mossos d´Esquadra de la comissaria de Banyoles han detectat uns lladres que per entrar a robar utilitzen un mètode «net» i que no deixa ni rastre. Consisteix en colpejar una clau per obrir el pany i quan han acabat el bombí no presenta cap tipus de dany exterior.

De moment hi ha dos casos que han succeït a Banyoles -un d´ells encara pendent de denúncia- i han provocat un xic d´alarma a la comarca.

El motiu: córrer per les xarxes socials i whatsapp un missatge en el qual s´alerta que un marca concreta de clau de porta és mestra i que permet que els lladres puguin robar. Això segons els Mossos és totalment fals i també que hi hagi hagut robatoris en 12 pisos / cases de la comarca.

L´únic fet detectat que pot tenir a veure amb aquest missatge és el del dijous 18 de febrer.

Uns lladres van entrar a robar en un pis del carrer Llibertat de Banyoles en ple dia. En arribar a casa el seu inquilí es va trobar que tot estava remogut però en cap cas veia el pany forçat. Li van robar 200 euros, una ampolla de perfum i joies. L´altre robatori que també s´ha produït al a població està pendent de denúncia. Els Mossos investiguen qui hi ha darrere dels fets.

El modus operandi d´aquests lladres consisteix en introduir una clau manipulada al bombí i colpejar-la amb un martell o tornavís, el qual fa que els pistons interiors saltin cap amunt i alliberin el cilindre. Així mateix, per a facilitar la maniobra es sol posar grafit en pols, a l´interior del pany, afavorint el moviment de la clau.

Posteriorment, un cop realitzat el bumping, el bombí no presenta danys exteriors i és possible que la víctima dubti si realment ha tancat la porta amb clau o amb cop de porta.