Bombers del cos dels GRAE (Grup de Recolzament d'Actuacions Especials) van fer ahir al migdia un simulacre de rescat de set persones a l'estació de Vallter 2000. Sis esquiadors havien quedat soterrats per una allau i un excursionista ferit per una caiguda. Van participar-hi una quarentena de persones procedents dels parcs de Cerdanyola, Olot, Camprodon, Andorra, la Seu d'Urgell i de la policia francesa.

L'alerta la donava un dels esquiadors afectats i poc a poc van anar arribant els bombers que van anar trobant tots els companys de l'esquiador sota la neu. Tots vius però amb diferents dolències. Per localitzar-los van fer servir aparells detectors i pals de sondatge i algun va haver de ser evacuat en llitera. Al mateix temps, es rebia un avís d'un excursionista mal ferit en una paret. Això obligava a intervenir l'helicòpter per poder extreure'l. L'operatiu va durar aproximadament una hora i mitja i va servir per provar diferents tècniques, comprovar l'estat de material i seguir els protocols prestablerts segons l'estat dels ferits.

Tot plegat formava part d'una jornada de comiat del cap del parc de Bombers de Camprodon, Siscu Carola, que es jubila després de 47 anys rescatant persones i quaranta al cos de Bombers. Marxa però, de fet, seguirà: La llei li permet seguir treballant al cos, tot i que només en temes administratius i de logística. I així serà durant els propers cinc anys, una decisió presa sense pensar-s'ho ni un minut. Li queda gravada al cervell la tragèdia al Balandrau i la Coma d'Orri, on van morir nou persones. Però també moltes actuacions amb final exitós. Al dinar de comiat hi va ser present el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Enric Cano.