El municipi de Crespià, al Pla de l’Estany, serà escenari el cap de setmana del 27 i 28 de la 37a edició de la Fira de la Mel, un dels esdeveniments amb més trajectòria del calendari firal de les comarques gironines. La cita d’enguany, que mantindrà una programació pràcticament calcada a la de les darreres edicions, ha d’esdevenir un punt i seguit tenint en compte la voluntat dels organitzadors d’introduir novetats de cara a l’edició de l’any vinent, com ara la inclusió de productors de mel de fora del municipi.

Durant l’edició passada, la pitjor en termes climatològics, l’esdeveniment va justificar una vegada més la seva plena consolidació i va arribar a vendre uns 2.000 quilos de mel, la mateixa quantitat que l’Ajuntament estima per aquesta edició de 2016. Des del consistori, a més, confien en mantenir una xifra de visitants estable respecte a les anteriors edicions i acollir unes 20.000 persones entre els dos dies festius. Segons l’alcalde del municipi, Francesc Xavier Quer, el secret per mantenir dempeus una fira d’aquestes característiques després de tants anys és la “capacitat d’adaptació als nous temps”.

Programació per a petits i grans

Com ja va passar l’any passat, la Fira marcarà el seu tret de sortida amb una caminada popular de tres hores de duració, un acte que servirà d’avantsala de la inauguració, a les 12.00h, i de l’obertura de portes per assistir a l’exposició fotogràfica del fotoperiodista Samuel Aranda i a la mostra pictòrica de Pilar Ferrés. A la tarda, l’audició de la cobla La Principal de Porqueres coincidirà en el temps amb el taller “El món de les abelles i la mel” (16.00h), mentre que el punt i final a la jornada de dissabte el posarà el Sopar de la Mel, organitzat per l’Associació Grospià (21.00h).

Pel que fa la jornada dominical, aquesta estarà inaugurada amb una sortida i ballada dels Capgrossos de Crespià i Esponellà (11.00h), els encarregats d’amenitzar un matí que continuarà amb la xerrada “El món fantàstic de les abelles”, a càrrec d’Esteve Miràngels (12.00h), i amb l’ofici solemne amb acompanyament dels “Rossinyolets” (12.30h). Aquest grup, precisament, realitzarà una audició de sardanes a la tarda (16.00h), a la mateixa hora en què hi haurà una xerrada-col·loqui amb dos fotoperiodistes. Les diferents activitats, totes gratuïtes, es complementaran amb inflables i altres jocs per a la mainada a la pista esportiva.