Projectes d'estudiants dels instituts La Garrotxa, d'Olot, i Montilivi, de Girona, han guanyat la quarta edicio del Concurs d'Emprenedoria a la Formació Professional a les comarques gironines que convoquen els Serveis Territorials d'Ensenyament amb la col·laboració de les patronals gironines, la Cambra de Comerç de Girona, Foeg i Pimec.

En la categoria de cicle formatiu de Grau Mitjà, el jurat ha considerat que el millor projecte és «Mas Treseta», de dues estudiants de l'institut La Garrotxa, Nuri i Janina Mayà Pairó. Les noies cursen el cicle de grau mitjà de Producció Agropecuària. Pel que fa als cicles de Grau Superior, «9 Music Therapy» és el títol del projecte premiat, d'un equip d'alumnes dels graus d'Admnistració i Finances i Educació Infantil de l'institut Montilivi. Els autors són Noemí Márquez, Úrsula Gimeno, Oriol Herrero, Laura Roig i Neus Molina.

L'objectiu del concurs és promoure la formació en emprenedoria i l'esperit emprenedor entre l'alumnat de FP a Girona. El delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, i el director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, van presidir el lliurament dels premis, ahir a la tarda. En la seva intervenció, Polanco va destacar la voluntat del concurs «de ser una eina més, una bona eina, per impulsar la formació en el terreny de l'emprenedoria i per promoure l'esperit emprenedor entre l'alumnat de formació professional». El director territorial, que va agrair la col·laboració de les diferents cambres professionals, també va ressaltar «la gran qualitat dels projectes guanyadors».

Per la seva banda, Eduald Casadesús va assegurar que «formació sense empresa o empreses sense formació, és un binomi avui sense sentit».

El dissenyador industrial i cofundador de l'estudi bahí&güell-Caliu de Mata, Jordi Güell, va pronunciar la conferència inaugural de l'entrega dels guardons del concurs. Després, la sòcia directora del Grup CINC, Assessoria d'Empresa i Centres de Negoci, Gemma Coll, va valorar el projecte guanyador de grau mitjà; mentre que el gerent de Gam Tecnologia Educacional, Jaume Fàbrega, ho va fer del de grau superior.