La Junta de Govern d'Olot d'ahir va aprovar el plec de clàusules administratives que regeixen la contractació en arrendament d'una nau industrial per poder-hi posar els dos vagons del tren d'Olot que estan sota un cobert d'un magatzem municipal de la perifèria des del 2007.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Alcalde (CiU), ha explicat que el motiu del lloguer de la nau és fer una segona i definitiva fase de restauració dels vagons i tenir-los ben guardats. També ha apuntat que la nau acollirà d'altres associacions, com l'Agrupació de Pessebristes.

Els vagons van ser construïts a Anglaterra el 1901, van fer servei al Tren d'Olot i, quan es va acabar, van anar a parar a Madrid. Una associació els va recuperar i els va cedir a l'Ajuntament, el qual fa poc els va comprar. La idea és que, un cop estiguin ben restaurats, l'Ajuntament els pugui exposar en condicions juntament amb la locomotora 22, la qual sempre ha estat propietat d'Olot, però està cedida a un centre de conservació i exposició de ferrocarrils a Monistrol de Montserrat.