Riudaura farà una consulta per decidir la solució al centre cívic

L'Ajuntament i RCR arquitectes col·laboren en la cerca de solucions per l'us de la part alta del centre

29.02.2016 | 07:07

L'Ajuntament de Riudaura farà una consulta als veïns abans de decidir les solucions als problemes de normativa i pràctics de la part de dalt del Centre Cívic. L'alcalde, David Jané (Agrupació d'Electors Independents Fem Riudaura) va informar que l'Ajuntament col·labora amb RCR arquitectes. El gabinet d'arquitectes olotins va fer el projecte del centre a la dècada dels 90. L'edifici va ser inaugurat el 1999, però al cap d'uns anys ?l'Ajuntament el va tancar, perquè no complia normatives. A més, el considerava perillós i incòmode.
Ara -segons Jané-, l'Ajuntament i RCR estan en una fase inicial d'identificació dels problemes i de les mancances per tal de trobar-hi una solució. «Estem a les beceroles», va indicar. També va valorar que la cerca de solucions no té terminis. «El que si està clar -va dir-, és que abans de decidir qualsevol projecte farem una consulta».
Jané va indicar: «Hem capgirat la dinàmica». I va afegir: «La part de dalt del Centre Cívic és un tema que estava enrocat des de feia molts anys».
La part de dalt és la més visible del Centre Cívic. És un edifici de metall i de vidre, com els que identifiquen RCR arquitectes. Això no obstant, ha estat notícia per qüestions de seguretat. Per exemple, fa uns 2 anys, el vent es va endur una de les planxes que cobreixen el sostre.
Menys visible, la part de baix va haver de ser reforçada i assentada. Després, amb diferents fases, l'Ajuntament la va adequar fins arribar a fer-la servir. El 2013, la sala ja va quedar resolta. Van fer-hi sanitaris, van canviar el terra i hi van obrir finestres.
«Ara -va explicar Jané- és un actiu del poble». Com a exemple va explicar que per Sant Esteve hi van fer la quina del poble i que poc després hi van fer un concert.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema