Las Dunas de Sant Pere Pescador és el primer càmping de l'Estat espanyol que ha estat guardonat amb el "DCC Europa-Preis de Platí", una distinció de màxim prestigi atorgada pel DCC (Deutscher Camping Club), el principal club de caravanistes alemany, que compta amb 85.000 membres. A l'acte, celebrat a Essen, només es van guardonar dos càmpings a tot Europa: Las Dunas i un càmping alemany. El premi es va entregar en el marc de la fira internacional Viatges i Turisme, Càmping i Caravàning d'Essen. A l'acte hi va assistir l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, i la regidora de Promoció Turística del municipi, Anna Isern.

El premi s'ha atorgat a Las Dunas per la seva trajectòria i excel·lent qualitat. Aquest càmping havia rebut el 1997 el DCC Europa-Preis, la versió més simple d'aquest prestigiós premi, una condició indispensable per poder optar al "Platin Award". Las Dunas també ha rebut molts altres premis, com l'Alan Rogers, del Caravan Club britànic, al millor càmping europeu 2016 per a famílies, i la mateixa nominació per part del Real Touring Club dels Països Baixos. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, que es va desplaçar a Essen per assistir a l'acte d'entrega del premi, destacava la gran importància d'aquest guardó perquè l'atorguen els propis clients, i el gran reconeixement obtingut a l'àmbit europeu pels càmpings de les comarques de Girona, que ja sumen aquest any deu guardons procedents d'Alemanya i d'Holanda.

L'inici de la trajectòria professional de Josep Suñé Sabadí, propietari de Las Dunas, es remunta als anys cinquanta. La família tenia un terreny al municipi de l'Escala i la idea de fer un càmping va sorgir després dels viatges fets a Europa, sobretot a França. L'any 1958 es va obrir el càmping L'Escala i deu anys més tard, un cop ja consolidat, es va construir el càmping Las Dunas, a Sant Pere Pescador. El fill de Josep Suñé, Frederic Suñé, es fa càrrec actualment de la direcció del càmping. Las Dunas és un càmping emblemàtic, amb 1.800 parcel·les a primera línia de mar i amb un centenar de bungalous. A l'estiu concentra uns 5.000 clients i el 45% són alemanys.

Nou càmpings cinc estrelles

Nou càmpings gironins han obtingut recentment la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó "Best Camping 2016" segons els Automòbils Club Alemany (ADAC) i l'holandès ANWB. A tot Catalunya s'han reconegut 18 càmpings i al conjunt l'Estat espanyol, un total de 21.

Els càmpings gironins premiats amb el Best Camping 2016 són: Les Medes, de l'Estartit; La Ballena Alegre, l'Àmfora, Las Dunas i Aquarius, de Sant Pere Pescador; el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; Laguna, de Castelló d'Empúries; Cypsela Resort, de Pals; i Mas Sant Josep, de Santa Cristina d'Aro.

El reconeixement queda reflectit en les guies de viatges que edita l'ADAC i l'ANWB, que són un referent important per als campistes alemanys i holandesos.

L'Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d'Espanya, representa el 25% de la Federación Española de Empresarios de Camping. Compta amb 75 càmpings associats amb un total de 119.308 places d'allotjament, el 87,4 per cent del total de la demarcació, una xifra que situa el sector com la primera oferta turística reglada.