Els 135 establiments -entre restaurants, hotels i d'altres- que es van adherir a l'"Olot per 2" ahir van omplir. "Els avisos de neu i de pluja van espantar i hi van haver algunes anul·lacions el divendres", va puntualitzar Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU). Això no obstant, segons ell, la major part de la gent que havia reservat plaça va aprofitar per ser a Olot ahir i avui.

Ahir el dia es va despertar amb pluja, però a mesura que avançava van sorgir algunes clarianes que van assenyalar una diada menys crua del que s'esperava. Al migdia els carrers estaven plens. N'hi havia que anaven a fer la volta del dissabte, però també molta gent que hi era perquè havia aprofitat l'oferta de pagar per un i gaudir per dos.

La promoció tenia el seu pes en els àpats de restaurant i allotjaments, però també hi havia establiments que oferien els més variats productes a dos per un. Per exemple, tres perruqueries feien ofertes especials i la cafeteria La Nevateria oferia 2 grans galetes de xocalata artesanals al preu d'una.

Per tal de fer agradables les visites, l'Ajuntament i les associacions d'hostalers i comerciants van oferir una programació d'espectacles, concursos i visites guiades. Durant tot el dia l'entrada als museus va ser gratuïta i a les 12 del matí va tenir lloc una visita guiada al Museu de la Garrotxa. També hi havia passejades en burro per a la mainada a la Plaça Clarà.

Al migdia els carrers eren plens, però la pluja va tornar. Un lleu ruixat va servir per, primer, omplir-los de paraigües i, en poca estona, buidar-los de gent.

La gent va aprofitar per anar als restaurants i els establiments de menjar ràpid, on feien l'oferta.

"Ah... No sabíem que podíem menjar 2 i pagar només per un", deia una jove a la informadora de l'Oficina de Turisme d'Olot. Ahir, l'Oficina tenia una cabina d'informació a la plaça. La informadora la va avisar: "Afanyeu-vos a buscar un restaurant; si no, no trobareu taula". La noia va estirar el braç del seu acompanyant, van obrir un paraigua i van anar a buscar una taula. A la tarda ja no plovia, però el mal temps havia fet canviar els llocs de les actuacions musicals. La idea era oferir música en directe a la gent que passejava, però ho van haver de fer sota cobert. Mazoni va actuar al Casino a les 17 hores. El quartet de Bianya va actuar a les 17 hores sota les voltes de la plaça Clarà. Els grups musicals van ser seguits i van ser un valor afegit a l'oferta gastronòmica i comercial.

Un altre incentiu és la promoció per a les parelles de bessons. La que guanyi tindrà una estada gratuïta per a ells i un acompanyant. L'"Olot x dos" és un esforç dels sectors econòmics de la ciutat. Està enfocat a donar vida i fer caixa en un dels períodes més fluixos de l'any. Es tracta de superar l'impàs entre el carnaval i les vacances de Setmana Santa.

El van començar el 2013 i l'èxit obtingut li ha donat continuïtat. Fa pocs dies, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), va comptabilitzar en 350.000 € l'impacte econòmic de l'edició del 2015. Llavors, prop de 1.000 persones es van allotjar als hotels i fondes de la comarca. Els restaurants van servir 9.800 àpats.

La intenció era superar les dades del 2015. Això no obstant, després d'un dels hiverns més secs i càlids de la història, ahir va ploure. "La deixarem caure", havia comentat l'alcalde. Tot i això, encara no hi ha dades i la promoció avui segueix.