La mesa de la ciutat de Figueres tornarà a obrir avui les portes per permetre que els 69 agricultors censats tornin a votar a les eleccions agràries. La Comissió Territorial de la Junta Electoral a Girona va decidir diumenge declarar nul·la la mesa després que es detectés que una persona havia aconseguit votar sense estar al cens.

Segons informa el Departament d'Agricultura, la votació es repetirà avui a la mateixa hora que diumenge, a partir de les 11 i fins a les 8 del vespre, i hi són cridades totes les persones censades. Unió de Pagesos va ser el guanyador de les eleccions amb el 56% dels vots, però els resultats són provisionals a l'espera d'afegir els de la taula anul·lada. Tanmateix, el coordinador Nacional del sindicat, Joan Caball, no creu que la repetició de les votacions faci variar el resultat general dels comicis.

«Figueres té un cens gran però en ser una ciutat, hi sol haver una abstenció de més del 50%, de manera que el resultat podria variar si tots els censats anessin a votar i ho fessin per una organització concreta», va explicar.

En relació amb l'incident, Caball va explicar que va passar cap als volts de les 13 hores del migdia «quan van votar dues persones seguides, i una d'elles estava registrada però l'altra no». El Departament afegeix que l'error es va detectar de seguida i va obligar a declarar nul·les les votacions. El coordinador d'UP va recordar que ara cap organitació pot demanar el vot per a ningú, «però sí que podem fer crides a la participació». Després d'imposar-se a les eleccions agràries, Unió de Pagesos es fixa com a prioritats per als pròxims anys les línies estratègiques que el sindicat ja portava en el seu programa. En informacions recollides per ACN, el sindicat va qualificar de «frivolitat» la proposta feta des de JARC instant les diferents organitzacions agràries a posar-se d'acord en els «temes d'estat» del sector «quan estem molt allunyats en moltes propostes».