Tot i que els episodis de pluges del cap de setmana han estat més moderats del que s´havia previst, sí que han contribuït a equilibrar el balanç de les reserves d´aigua en alguns dels embassaments de les conques internes. És el cas Darnius-Boadella que, per primera vegada en setmanes, ha incrementat el seu nivell de reserves. Pel que fa al sistema Ter-Llobregat, les pluges també han contribuït a alentir el seu ritme progressiu de descens registrat des de finals de l´any passat. Ara bé, segons va destacar ahir l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA), quan arribin dies de més calor, els embassaments gironins del sistema Ter -com són els de Sau i Susqueda- podran beneficiar-se de les nevades dels darrers dies.

En la mateixa línia, l´ACA també va subratllar que aquestes pluges dels últims han estat «beneficioses per aportar humitat al sòl i a la vegetació del conjunt del territori, que es trobaven en situació d´estrès hídric» després de moltes setmanes sense pluges significatives, especialment a les capçaleres dels rius de l´Empordà. Una situació que contribuirà també a la reducció del risc d´incendi forestal i a l´increment del cabal de les fonts naturals.

D´aquesta manera, al pantà de Darnius-Boadella, malgrat que les pluges del mes de febrer no han generat un gran increment dels volums, sí que han estat suficients per acabar el febrer amb uns nivells de reserves d´aigua similars als que hi havia a principis de mes.

En canvi, el conjunt d´embassaments del sistema fluvial Ter-Llobregat (entre els quals hi ha els de Sau i Susqueda), encara no s´han beneficiat d´un possible increment de reserves d´aigua, ja que en una part de la conca la precipitació ha estat a través de neu. Tanmateix, l´ACA va informar que els rius sí que han tingut un lleuger augment de cabal.

Tot plegat, en una situació que no és favorable perquè la falta de pluges abundants ja s´ha fet notar als sistemes de subministrament d´aigua. Un clar exemple és que la dessalinitzadora de la Tordera -al terme municipal de Blanes- està funcionant entre el 35% i el 40% de la seva capacitat, malgrat que no és habitual que a la temporada d´hivern tingui una producció superior al 10% (que acostuma a ser el seu mínim de funcionament).