Sr. Pep (protocol·làriament correcte el tractament, no?) voldria fer-li algunes puntualitzacions sobre el seu article intitulat «Il·lustre Salellas». En primer lloc suggerir-li que abans d'escriure amb tanta lleugeresa es tornés a llegir (ja no li demano que l'entengui) el Llibre d'Estil de la Diputació de Girona, ja que veuria que en l'apartat 6 que es refereix als tractaments protocol·laris i de respecte, aquests són títols honorífics i de cortesia. L'esmentat apartat diu textualment: «Les administracions locals tendeixen cada vegada més a reduir l'ús dels tractaments protocol·laris, ja que certes formes no s'adiuen gaire amb l'estil planer i democràtic desitjable. Per això convé evitar aquestes formes de tractament en els documents i mantenir-los tan sols en les salutacions i alguns documents protocol·laris, com poden ser invitacions o saludes. Tant és així que els mateixos organismes internacionals ja demanen que s'obviïn.

Dir que això és un exorcisme personal contra un càrrec electe (ara entenc la seva mirada perduda cap a l'infinit) no és més que una altra afirmació gratuïta, ja que, ja hauria de saber que, tal com deia l'enyorat Jaume Perich,«dir la veritat ho pot fer qualsevol ximple, però per mentir fa falta imaginació».

Un càrrec electe, senyor Taberner, és aquell que va en una llista i la ciutadania el vota lliurement. Aquest no és el cas d'un diputat provincial, com en Salellas, però no vull donar-li lliçons, ja que quan s'ensenya a l'ase aquest s'hi torna a guitzes (dita popular). Segueixi, com fa el seu defensat, a no dir tota la veritat, ja que el meu article el signava com a funcionari (que hi tinc tot el dret), així com a representant del CSI-F (Sindicat de funcionaris) la qual cosa ni vostè ni en Salellas esmenten, però aquest tarannà, de no dir tota la veritat i cultivar les mitges mentides no ve pas d'ara, ja que va tenir un mestre en Joseph Goebbels, ministre de propaganda del III Reich, que afirmava que les mitges veritats i les mentides, a còpia de repetir-les, esdevenien veritats.

Què no llegeix el seu diari? Que no sap que el més habitual en qualsevol crònica i/o article és no posar mai tractaments protocol·laris?

El que denigra la institució i la política local són actuacions com les d'en Salellas com a representant corporatiu, i que com a ciutadà que paga escrupolosament els elevats impostos a què ens sotmeten, entre altres coses per pagar el seu salari de 3.000 € al mes, (qualsevol ciutadà pot consultar la seva nòmina) alhora que com a representant sindical i en base a la Llei de Transparència, tinc tot el dret a exigir que es guardin les formes ja que l'educació també correspon exercir-la a un polític que ocupa un càrrec públic, com és el cas que ens ocupa, perquè no és el mateix anar a la platja en bermudes que a un acte oficial on el conviden com a diputat. Però veig que a vostè només li preocupa el tractament protocol·lari.

Sobre si pertocaria la meva dimissió, de ben segur que primer hauria de deixar d'escriure proclames pamfletàries més dignes del comitè d'Orriols que d'un periodista que hauria de contrastar la notícia i informar-se millor. Pensi que hi ha certs polítics que són com els bolquers i haurien de canviar-se per la mateixa raó.

Em ve al cap aquella equació d'Einstein: Si A és l'èxit en la vida, aleshores A = X+Y+Z on X és la feina, Y és el plaer i Z és tenir la boca tancada quan no se sap del què es parla, i crec que la Z és la que millor li escau Sr. Taberner. I perdoni que el tracti de senyor, però és que no el conec de res (Groucho Marx).

Li va bé que m'acomiadi com a representant del CSI-F i ciutadà de Girona i no com a funcionari, ocupació que sembla que tant els molesta a vostès dos?