Els Bombers de la Generalitat s'alien amb el Banc de Sang per fomentar les donacions de cara a la Setmana Santa. Amb l’eslògan «Els bombers t’acompanyen a donar sang», els Bombers i el Banc de Sang i Teixits organitzen durant el mes de març més d’una vintena de campanyes especials de donació de sang distribuïdes per tot Catalunya, entre elles les que es faran a Lloret de Mar (dimarts 8), Girona (dimecres 9 i dijous 10), Santa Coloma de Farners (11 de març) i Roses (diumenge 13).

En aquesta segona edició de la campanya, els Bombers tornen a organitzar diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles, equipaments, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

L'objectiu de les reserves és preparar l'estoc del Banc de Sang per a la Setmana Santa, una època crítica en què baixa considerablement perquè el canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen 5 dies després i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.