CGI oferia l'imputat del cas Manga com a formador del servei adjudicat per Xaloc

Els tècnics de Xaloc asseguren que tot el procés de licitació i adjudicació es va fer seguint i complint la llei

03.03.2016 | 07:23

Part de la reunió del Consell Rector del Xaloc celebrada ahir va centrar-se en l´adjudicació d´un contracte de més de 800.000 euros a l´empresa CGI –on treballa un imputat pel cas Manga– per un servei d´assistència telefònica i telemàtica als contribuents. Alguns treballadors de l´organisme van fer acte de presència per protestar sobre les informacions d´aquest cas.

El Consell Rector de Xaloc que es va celebrar ahir a la Diputació de Girona no va servir per ajustar comptes encara que algú potser ho va pretendre. I les suspicàcies que ha generat l´adjudicació d´un contracte de més de 800.000 euros a CGI –empresa que ha donat recer a un imputat del cas Manga– van marcar una jornada en la qual també van fer acte de presència alguns treballadors de l´ens, molests per la informació publicada sobre la licitació. Va ser el president de l´organisme autònom, Jordi Camps (CDC), l´encarregat de llegir el manifest dels empleats en el qual demanaven als polítics que «no els vulguin utilitzar» però al mateix temps els sol·licitaven protecció i empara –vegin el manifest íntegre en la peça adjunta.

El consell rector va ser ràpid encara que el torn de precs i preguntes va enrarir el clima després que el representant de la CUP, Lluc Salellas, demanés explicacions sobre els detalls de l´adjudicació i l´adjunta a gerència es mostrés aspra en les respostes. Va haver d´intervenir el diputat d´ERC, Joan Martí, per recordar que les preguntes formulades eren concretes i les respostes s´havien de «cenyir en el cas concret i a la documentació existent i no tant en les interpretacions i les valoracions que cadascú pugui fer de les notícies».

En qualsevol cas, el que van pretendre acreditar els tècnics i responsables polítics de l´organisme és que l´adjudicació a CGI va obeir a tots els requisits legals perquè no hi hagi sospita sobre un possible contracte teledirigit. D´aquí que justifiquessin la segona licitació –la primera va quedar deserta per no donar el perfil l´empresa participant– indicant que resultava innecessària i, tot i això, es va fer. Van admetre també que l´exapoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch, era la persona que CGI oferia com a formador del servei adjudicat a l´empresa.

El president de l´organisme autònom va assegurar que després de la intervenció dels tècnics de Xaloc «tots els dubtes han quedat contestats» i els 11 vocals del Consell Rector van sortir «convençuts que la feina s´ha fet correctament». No obstant, la setmana vinent té prevista una reunió amb la CUP –i els altres partits que vulguin sumar-se– per seguir parlant d´aquest assumpte.

La fiscalització
Camps assegura que Xaloc «té quatre processos de fiscalització: un intern, un de la Diputació, un auditor extern i la Sindicatura de Comptes» i que precisament això dificulta que es puguin produir irregularitats. Tanmateix, el Servei de Vigilància Duanera, que investiga el cas Manga, en els seus atestats assegura que se´n van produir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema