CGI oferia l´imputat del cas Manga com a formador del servei adjudicat per Xaloc

Els tècnics de Xaloc asseguren que tot el procés de licitació i adjudicació es va fer seguint i complint la llei

03.03.2016 | 07:23

Part de la reunió del Consell Rector del Xaloc celebrada ahir va centrar-se en l´adjudicació d´un contracte de més de 800.000 euros a l´empresa CGI –on treballa un imputat pel cas Manga– per un servei d´assistència telefònica i telemàtica als contribuents. Alguns treballadors de l´organisme van fer acte de presència per protestar sobre les informacions d´aquest cas.

El Consell Rector de Xaloc que es va celebrar ahir a la Diputació de Girona no va servir per ajustar comptes encara que algú potser ho va pretendre. I les suspicàcies que ha generat l’adjudicació d’un contracte de més de 800.000 euros a CGI –empresa que ha donat recer a un imputat del cas Manga– van marcar una jornada en la qual també van fer acte de presència alguns treballadors de l’ens, molests per la informació publicada sobre la licitació. Va ser el president de l’organisme autònom, Jordi Camps (CDC), l’encarregat de llegir el manifest dels empleats en el qual demanaven als polítics que «no els vulguin utilitzar» però al mateix temps els sol·licitaven protecció i empara –vegin el manifest íntegre en la peça adjunta.

El consell rector va ser ràpid encara que el torn de precs i preguntes va enrarir el clima després que el representant de la CUP, Lluc Salellas, demanés explicacions sobre els detalls de l’adjudicació i l’adjunta a gerència es mostrés aspra en les respostes. Va haver d’intervenir el diputat d’ERC, Joan Martí, per recordar que les preguntes formulades eren concretes i les respostes s’havien de «cenyir en el cas concret i a la documentació existent i no tant en les interpretacions i les valoracions que cadascú pugui fer de les notícies».

En qualsevol cas, el que van pretendre acreditar els tècnics i responsables polítics de l’organisme és que l’adjudicació a CGI va obeir a tots els requisits legals perquè no hi hagi sospita sobre un possible contracte teledirigit. D’aquí que justifiquessin la segona licitació –la primera va quedar deserta per no donar el perfil l’empresa participant– indicant que resultava innecessària i, tot i això, es va fer. Van admetre també que l’exapoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch, era la persona que CGI oferia com a formador del servei adjudicat a l’empresa.

El president de l’organisme autònom va assegurar que després de la intervenció dels tècnics de Xaloc «tots els dubtes han quedat contestats» i els 11 vocals del Consell Rector van sortir «convençuts que la feina s’ha fet correctament». No obstant, la setmana vinent té prevista una reunió amb la CUP –i els altres partits que vulguin sumar-se– per seguir parlant d’aquest assumpte.

La fiscalització
Camps assegura que Xaloc «té quatre processos de fiscalització: un intern, un de la Diputació, un auditor extern i la Sindicatura de Comptes» i que precisament això dificulta que es puguin produir irregularitats. Tanmateix, el Servei de Vigilància Duanera, que investiga el cas Manga, en els seus atestats assegura que se’n van produir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluges intenses per avui a Girona

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluges intenses per avui a Girona

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per pluges intenses per a aquest dissabte,...

Un home apedrega un tren que entrava a Flaçà

Un home apedrega un tren que entrava a Flaçà

El revisor havia fet baixar el viatger d'un altre comboi per no tenir bitllet

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Enllaços recomanats: Premis cinema