L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) va obrir ahir les portes a una vintena de visitants per donar a conèixer la recerca que es finança amb la recaptació de La Marató de TV3. Amb aquesta jornada a les noves instal·lacions que el centre té al parc hospitalari Martí i Julià de Salt es dóna el tret de sortida a una sèrie de visites perquè els ciutadans coneguin els projectes que s'impulsen als centres d'investigació d'arreu de Catalunya gràcies als seus donatius.

Els participants recorren els laboratoris i les diferents àrees de les institucions on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els expliquen en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. A més, els participants a les visites poden veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori a l'aplicació en el pacient.

L'Idibgi acollirà una nova visita el 3 de maig. Les inscripcions a les visites es poden fer de forma gratuïta, a través de la web de La Marató.