La Fundació SER.GI participa del programa «Girona, Territori Integral» que té com a objectiu millorar l'ocupabilitat de 120 joves de tot el Gironès, amb accions combinades d'orientació laboral, millora de les competències transversals, formació professional específica i inserció laboral.

Entre març i desembre de 2016, la Fundació SER.GI tutoritzarà prop de 30 joves que vulguin trobar un lloc de treball, amb edats compreses entre els 16 i els 29 anys, i amb perfils acadèmics variats, des de joves que no han acabat l'ESO fins a universitaris.

«Girona, Territori Integral» es porta terme al Gironès i la Fundació SER.GI participa a Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera i Salt, territoris on l'entitat té presència i hi treballa des de fa anys. La Fundació SER.GI treballa des del 2008 en una línia de projectes d'acompanyament a joves, de forma conjunta amb les famílies i amb altres agents dels territoris, cap a recursos formatius que els siguin atractius i motivadors. El nou programa stà finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels Programes Integrals de Garantia Juvenil. SER.GI hi participa amb altres entitats del tercer sector i administracions, com els ajuntaments de Girona i Salt, el Consell del Gironès i les entitats Astrid 21, Drissa, Ecosol i les fundacions Oscobe i Ramón Noguera.