El club d'opinió Ecofòrum Garrotxa ha fet un comunicat, en el qual considera que el procés participatiu sobre la remodelació del Firal s'ha de centrar sobre els criteris de remodelació i nova pavimentació de l'espai urbà. Apunten: «La preocupacio parteix dels antecedents que tenim de dos altres espais urbans emblemàtics, com són enlPasseig del Bisbe Guillamet i el Torín. Opinen: «Segons el nostre criteri van sofrir una reforma que no va respectar ni l´arbrat ni l´estructura».

Sobre com ha de ser el nou Firal, exposen: «Celebrarem que la solució tècnica de la degradació actual d´aquest entranyable espai acabi amb una pavimentació que garanteixi la conservació de l´arbreda i alhora permeti els usos que tradicionalment, i en determinades festes, s´hi han realitzat».

També fan una valoració del procés participatiu. Expliquen: «Considerem la consulta ciutadana i de recerca de consens com un fet altament positiu de transparènciai democràcia participativa en la gestió urbanística de la ciuta. Aixo no obstant, «entenem que s´ha de realitzar mitjançant unes preguntes clares i ben definides per evitar una disbauxa d'opinions incoherents que acabi justificant le decisió final dels tècnics.

Segons ells, «A la degradació del Firal s´hi ha arribat per una manca de manteniment durant les darreres dècades que ha destruït el paviment i l'ha convertit en un perill pels vianants,». També reclamen una restauració de l'escultura La lectura de Miquel Blay. El dissabte dia 12 Ecofòrum organitza una conferència-debat sobre Arquitectura per un nou país. Hi haurà intervencions de l´arquitecte bioclimàtic Felip Pich-Aguilera i el consultor ambiental, Santiago Vilanova, a can Trincheria, a les 19 hores.