Situació poc habitual la que es van trobar els agents de la Policia Nacional destinats a Puigcerdà. Van enxampar un home que intentava introduir a Espanya quatre immigrants il·legals. Es dóna el cas que tant el conductor com els homes que anaven amb ell eren ciutadans pakistanesos.

El conductor comptava amb un permís de residència a Espanya, mentre que els altres quatre anaven indocumentats. Tots quatre van acabar detinguts. El conductor, de 48 anys, per un delicte per afavorir la immigració clandestina i un de tràfic de persones.

Els quatre immigrants il·legals, d'edats entre 19 i 45 anys, en canvi, van ser arrestats per una per infracció de la Llei d'Estrangeria i per anar indocumentats, fet que els va suposar la incoació d'un expedient d'expulsió del país. Cap dels arrestats comptava amb antecedents policials a Espanya.

Els fets es remunten al voltant de les vuit del matí del dia 17 de febrer. Agents de la Policia Nacional de Puigcerdà havien muntant un control estàtic a l'altura de l'avinguda de França. Van veure que se'ls acostava una furgoneta amb cinc individus a dins i la van aturar.

En el moment d'identificar-los van comprovar que el conductor, un ciutadà pakistanès, comptava amb permís de residència a Espanya mentre que els altres quatre -també del mateix país- anaven indocumentats.

Els agents de la Policia Nacional de Puigcerdà els van demanar de què coneixien el conductor i van dir que de res. Van explicar-los que venien de Torí, Itàlia i que havien contactat amb ell a través d'un parent seu. La destinació dels quatre immigrants il·legals era l'estació de tren de Barcelona Sants però mai hi van arribar. També van relatar als agents que havien pagat 120 euros al conductor pel viatge. Per tot això, tots cinc van acabar detinguts. El conductor, principalment per afavorir la immigració clandestina.

Passaport fals a l'estació

En una altra actuació, els agents de la Policia Nacional de Puigcerdà van fer un control per identificar persones a l'estació de tren de la població. Va tenir lloc el 23 de febrer i van trobar tres persones que anaven indocumentades. Dos ciutadans de l'Índia de 23 i 28 anys i un pakistanès de 42 anys.

Els agents durant la identificació van comprovar que els dos ciutadans indis comptaven amb una ordre d'expulsió d'Espanya emesa per jutjats de Barcelona i Girona, respectivament. Després en mirar la documentació del ciutadà procedent del Pakistan es van trobar que portava un passaport dins d'una bossa. Els policies van comprovar que era un document fals i que la foto que portava a més era d'un dels indis que acabaven d'identificar. Davant dels fets, els policies van arrestar un dels indis per falsificació documental.

El pakistanès també va quedar arrestat perquè estava en situació il·legal a Espanya i el van arrestar per infracció de la Llei d'Estrangeria. El ciutadà indi detingut per la seva banda va dir que el passaport li havien venut per 2.000 euros a Badalona. L'altre home procedent de l'Índia no se'l va poder explusar perquè anava indocumentat.