Mifas troba feina a 286 gironins amb discapacitat al llarg de 2015

Els perfils majoritaris són controladors d'aparcaments, dependents, auxiliars administratius i operaris

04.03.2016 | 07:07
Una controladora de zona d´aparcament.
Una controladora de zona d´aparcament.

El Servei d'Integració Laboral de Mifas ha trobat feina a 286 persones amb discapacitat física a les comarques de Girona al llarg de l'any passat, gairebé una quarta part dels usuaris inscrits a la borsa laboral de l'associació.

Els perfils professionals majoritaris on s'han trobat aquests llocs de treball, tant en homes com en dones, són els d'operari, controlador de zones blava i verda, controlador d'aparcaments, auxiliar administratiu, personal de neteja i dependent.

A través del seu programa d'inserció laboral, Mifas realitza entrevistes inicials i de seguiment, ofereix formació i orientació professional, organitza tallers en els que es realitzen dinàmiques de grup, informa sobre tècniques útils a l'hora de buscar feina i fa seguiment tant dels candidats per a les ofertes laborals com per als que s'incorporen a un lloc de treball.

El suport que reben els usuaris del Servei d'Integració Laboral (SIL) va a càrrec de psicòlegs professionals que, tal com ha informat Mifas, s'encarreguen d'analitzar i definir el perfil professional de cada persona amb l'objectiu de dissenyar un itinerari formatiu i laboral que s'adeqüi a les seves capacitats.

En el balanç de la feina realitzada durant el 2015, Mifas ha destacat que l'entitat ha fet prospecció a 372 empreses, 169 de les quals han acabat realitzant una oferta de feina i s'han captat un total de 419 places laborals per a persones amb algun tipus de discapacitat.

Mifas ha atès amb recursos econòmics propis més de la meitat de les 1.130 persones inscrites a la seva borsa laboral i la resta s'ha cobert amb diversos programes subvencionats. Durant l'any passat, la borsa es va ampliar amb un total de 331 usuaris de nova incorporació.

Un servei de 22 anys
El Grup MIFAS gestiona el Servei d'Integració Laboral des de l'any 1994, amb l'objectiu de fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial -o una de les dues coses- d'arreu de les comarques de Girona.

Des d'aquest servei servei assessorem, Mifas informa i acompanya a les persones amb discapacitat física al llarg de tot el procés d'inserció laboral, donant els recursos necessaris per a la recerca autònoma de feina. L'organització especialitzada en el col·lectiu de persones amb discapacitat també ofereixen cursos de formació, «per tal que les persones beneficiàries del servei adquireixin nous coneixements i millorin les seves competències professionals» -va informar Mifas mitjançant un comunicat.

D'altra banda, l'oferta relacioanda amb el Servei d'integració Laboral també n'inclou un de consistent en la intermediació a les empreses. Aquest proporciona un suport a totes les etapes del procés de la inserció laboral, que va des de l'orientació i la formació fins a la pròpia selecció i incorporació laboral de les persones usuàries d'aquest servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Els enllaços creixen un 1,31% i el 85,1% són civils Les dones es casen per primer cop, de mitjana,...

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Enllaços recomanats: Premis cinema