Un total de 12.150 euros és el que s'ha recaptat a través d'una plataforma de micromecenatge per fer realitat el somni d'en Pepe Soto, de navegar fins a Sant Blas (Panamà) amb el catamarà que està construint ell sol al pati de casa a Castellfollit de la Roca (Garrotxa). Avui s'ha acabat el termini. Un total de 750 padrins han volgut ajudar-lo amb aportacions que han acabat sumant vuit vegades més el que estava previst inicialment, 1.500 euros. "El projecte ja no és meu, és de tothom", afirmava aquest divendres en Pepe. Ha modificat la distribució de l'embarcació per poder portar a totes les persones que l'han ajudat a comprar el material que li faltava per tirar-ho endavant. Si tot va sobre el previst, el mes d'abril el catamarà -que ja porta inscrit el nom de 'Castellfollit'- estarà a l'aigua.

El projecte de construcció del catamarà al pati d'en Pepe Soto, a Castellfollit de la Roca, avança a bon ritme. A l'espera de poder tenir el material que li falta, ja ha ultimat alguns detalls dels acabats com és pintar el nom de 'Castellfollit' a l'embarcació. "El poble i els seus veïns s'ho mereixen perquè han patit les olors de les resines i sempre s'han comportat de forma fantàstica", explicava aquest divendres Soto.

En declaracions a l'ACN, assegura que segueix "al·lucinant" amb l'onada de solidaritat que ha generat la campanya per recollir diners per a aquesta causa. Aquest divendres ha finalitzat el termini amb un balanç impensable per als seus impulsors: un total de 12.150 euros, vuit vegades més del previst inicialment que era 1.500 euros. Els diners s'han recollit gràcies a les aportacions de 750 padrins que rebran algunes recompenses a canvi, com s'acostuma a fer en les campanyes de micromecenatge, com ara rebre una foto de la sortida del catamarà de Castellfollit de la Roca o poder fer una excursió.

Precisament per poder oferir aquest servei, en Pepe ha fet alguna modificació en la distribució. "He fet algunes reformes per poder portar la gent amb els compromisos que he assumit; el projecte ja no és meu, és de tothom", ha explicat.

El mes d'abril el catamarà ja estarà a l'aigua

Amb el catamarà ja pràcticament acabat, el que falta ara és avançar en la tramitació dels permisos amb l'ajuda d'enginyers que ja s'han interessat pel projecte. En Pepe subratlla que el poder comprar material original i no haver d'"improvisar" i buscar peces al desguàs com havia de fer abans que comencés la campanya li dóna molta més tranquil·litat.

Pel que fa al transport, finalment no caldrà desmuntar el catamarà com es preveia inicialment i per tant guanyarà un mes de temps. La idea és portar-lo fins al port de Santa Margarita de Roses (Alt Empordà). Si tot va sobre el previst, l'embarcació podria estar a l'aigua el mes d'abril.

El moment en què es coneix la seva història

El seu cas va sortir a la llum el dia en què el programa 'El Foraster' de TV3 va donar a conèixer la seva història . Aquell mateix dia es posava en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Tot Suma perquè la gent que ho volgués fes les seves aportacions. La idea era començar per aconseguir 1.500 euros en els 44 dies de temps que fixa la campanya. Alguns fins i tot li han escrit missatges través del web on l'animen a perseguir aquest somni procedents de diferents punts de Catalunya i de fora.

Fa uns mesos els metges li van diagnosticar una recaiguda d'un càncer i ha decidit centrar-se en el projecte del vaixell, conscient que la seva també és una lluita contra el temps.