La continuïtat dels furts en els espais públics de Santa Pau ha fet que l'alcalde Josep Companys expliqués al Ple que l'equip de govern estudia posar càmeres als equipaments públics. «Estudiem posar algun sistema de càmeres de seguretat». Va precisar: «Mirem com ho podem tramitar i valorar el cost».

Companys va explicar que ha mantingut reunions amb els Mossos d'Esquadra, per causa de furts i robatoris petits, però molt sovintejats. Com a exemple, va indicar que -fa pocs dies- van detectar un afebliment del llum a la Vila Vella. Van anar a mirar les bombetes i es van trobar que se'ls havien endut 20 metres de mànega.

També fa pocs dies van anar al Centre Cívic per posar més llum a l'interior i es van trobar que havien obert la caixa de fusibles i s'havien endut el cable de l'interior.

A finals de l'any passat, va transcendir el robatori de 40 metres de cable de coure destinat a donar llum al pessebre vivent.

L'alcalde va indicar al ple que els robatoris no solament afecten els equipaments públics, sinó que també perjudiquen els privats. «A algú li ha faltat una cosa i a un altre una altra», va dir. També va valorar que els Mossos d'Esquadra han reforçat els servei de proximitat. «Però -va oposar-, quan volen la fan».

Els petits robatoris i bretolades són un dels problemes de les localitats petites, que en gran part han posat sistemes de seguretat.