El ple de l'Ajuntament de Santa Pau va fer l'aprovació inicial de la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística de Santa Pau. El motiu del canvi -segons va explicar Josep Companys, alcalde per Units per Santa Pau, al Ple- és encabir aparcaments de caravanes i autocaravanes al planejament. La modificació va ser aprovada per unanimitat.

Companys va explicar: «Depèn de quines èpoques veiem molts de llocs del municipi on hi ha caravanes aparcades». Va prosseguir: «Això, a vegades, ens porta problemes de gestió i de manteniment». La presència de caravanes sense control -segons ell- ha motivat expressions de disconformitat dels propietaris de càmpings. Segons ell, havia existit la proposta de fer una ordenança que regulés els aparcaments. Companys va valorar que un excés de zel amb els caravanistes pot perjudicar els interessos dels botiguers i els restauradors i va considerar que la millor solució és establir una regulació.

Segons va concretar, a partir de la modificació els càmpings podran incorporar una zona annexa per a caravanes i autocaravanes. Pel que fa a la zona urbana es podran habilitar aparcaments a la zona de sòl industrial i a la Corominola.

Companys va valorar:?«Jo penso que la gent agraeix la definició d'uns espais concrets, perquè tenen un lloc amb una mínima seguretat i disposen d'uns serveis mínims de llum, aigua i dipòsit d'aigües brutes».

Va explicar que l'Ajuntament ha contactat amb clubs de caravanes i els han assenyalat que valoren els municipis on poden pernoctar a preus assequibles.

Aprofitar els caravanistes també és un objectiu dels ajuntaments de Besalú i de Tortellà. A Besalú, preveuen habilitar zones de pernoctació als aparcaments de nova creació. L'alcalde de Tortellà, Rafel Domínguez, també ha explicat, en diferents ocasions, la voluntat d'estudiar la manera de crear un aparcament d'autocaravanes.

A Mieres també en tenien plantejat un, però al final van desistir per causa de l'impacte ambiental i del cost econòmic que suposa mantenir el servei.

Els caravanisme és una modalitat en auge i són molts els municipis, sobretot a la costa, que han habilitat zones de pernoctació d'autocaravanes. La voluntat és aprofitar el resultat econòmic de les estades.