Besalú celebrarà aquest cap de setmana i per desena vegada els actes de rememoració del seu passat jueu, amb l'activitat Besalú, ciutat jueva. La rememoració en els darrers anys s'ha consolidat com una festa prèvia a la primavera. En l'edició que comença avui consta de mercat artesanal i d'animació musical a càrrec dels Bocs de Biterna. Es tracta de música medieval festiva. Combinen flautes, sac de gemec i timbals.

Una de les principals novetats serà la presentació dels resultats de les recerques amb georadar fetes al cementiri jueu i al monestir de Sant Pere.

Els arqueòlegs, Joan Frigola i ? Roger Sala, presentaran els resultats de les propeccions electròniques que Roger Sala va fer a primers d'any. A més, hi haurà un concert del col·lectiu Brossa.

Com cada any, hi haurà visites guiades al call jueu i representacions teatrals referents a la vida de la comunitat jueva que va habitar Besalú fins al 1436.

Hi haurà un taller de pa d'àzim. És el pa que feien els jueus quan fugien d'Egipte i travessaven el desert. Combinaran el taller amb la narració d'un conte ambientat en els temps bíblics.