L'Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa (DinamiG) va ser presentada ahir a la la tarda a la Sala El Torin. És una iniciativa de l'Ajuntament d'Olot i del Consell Comarcal de la Garrotxa que neix amb l'objectiu de compartir recursos, simplificar estructures i generar un espai que integri el desenvolupament de la comarca.

També dóna resposta a la demanda dels agents del territori de disposar d'una interlocució única amb aquest àmbit de l'administració. L'Agència permetrà treballar a escala comarcal, facilitar la cooperació entre el sector públic i el privat, guanyar capacitat d'influència en àmbits superiors i millorar els serveis als ciutadans.

Està formada per les entitats de promoció econòmica de la comarca que depenen del Consell Comarcal i de l'Ajuntament d'Olot: l'Institut Municipal de Promoció d'Olot, la Fundació Garrotxa Líder, la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i Turisme Garrotxa.

Disposa d'un ampli catàleg de serveis per a empreses i emprenedors, per a persones que busquen feina o que es volen formar i també per als ajuntaments de la comarca.

Per exemple, entre d'altres, a les empreses se'ls ofereix assessorament en la millora de la gestió, espais de trobada entre empreses i professionals com networkings o fòrums, informació i assessorament sobre ajuts econòmics, preselecció de perfils adequats als llocs de treball o formació per a la millora de les competències dels treballadors i quadres directius. Ofereixen acompanyant inicial en els nous negocis.