Avui els estudiants de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona estaran a la Plaça Carlemany de Girona des de les nou del matí fins les sis de la tarda fent proves i informant a la població sobre l'ictus. Al llarg del dia, els estudiants faran enquestes, donaran informació sobre la malaltia i explicaran a la població els principals símptomes de l'ictus, ja que la ràpida resposta en les primeres hores és clau per a reduir l'afectació de l'infart cerebral.

També parlaran sobre els seus factors de risc i quines són les principals mesures de prevenció, com l'exercici físic moderat, no fumar i mantenir una dieta sana. A més, es faran proves a tothom que estigui interessat, com controls de glicèmies.

La iniciativa compta amb el recolzament de l'Associació de Malalts i Familiars d'Ictus de Girona, l'Escola d'Infermeria de Girona i de la Unitat d'Ictus de hospital Josep Trueta de Giron. El Servei de Neurologia de l'hospital gironí -el centre de referència pel que fa al tractament dels infarts cerebrals a la regió sanitària de Girona- atén més d'un miler ictus cada any, dels quals entre 500 i 600 necessiten ingressar a la Unitat d'Ictus.