La segona fase de les obres de remodelació del Museu Arqueològic Comarcal del Pla de l'Estany, situat a l'edifici de la Pia Almoina, es durà a terme aquest any i inclourà la reforma de l'espai on s'ubiquen les exposicions temporals, primer pis i les futures escales d'accés. Perquè això sigui possible, l'últim ple municipal de l'Ajuntament de Banyoles va aprovar el tràmit previ a la licitació de les obres.

Aquest projecte és fruit d'un conveni que la Generalita i l'Incasòl van signar el 2010, per tal d'utilitzar l'1% Cultural en la segona fase de les obres de remodelació del museu. Tal com informa l'emissora municipal Ràdio Banyoles, l'alcalde, Miquel Noguer, va explicar que el ple ha aprovat la segona addenda corresponent a aquell conveni -tot recordant que la primera data del 2012.

Els treballs que s'han de realitzar aquest any inclouen la reforma de l'àrea que ocupen les exposicions temporals i el primer pis de l'edifici, a més de les escales. La mateixa emissora de ràdio concreta que l'actuació afecta una de les parts en què s'ha dividit la segona fase dels treballs, que preveu adequar Can Paulí. Quan Incasòl acabi els treballs, faltarà la fase definitiva de remodelació.