La neu a la demarcació de Tarragona va començar a baixar ahir a la matinada en cotes d'entre 500 i 700 metres en punts de les muntanyes de Prades. Al municipi de Prades es van acumular uns 10 centímetres de neu i una seixantena de vehicles van quedar atrapats a la carretera TV-7001 després de ser sorpresos per la neu i, especialment, pel glaç que s'ha format per la baixada de temperatures. La majoria de cotxes atrapats eren famílies que havien anat a passar el dia a la zona per veure la neu i no duien cadenes.

La borrasca va deixar pluges generals arreu del país amb registres generosos d'entre 10 i 40 litres i nevades que van baixar fins als 300 metres a diverses comarques de Ponent com les Garrigues, l'Urgell, el Pla d'Urgell o la Segarra. Hi ha tretze vies de la xarxa viària on era obligatori circular amb cadenes, especialment a la demarcació de Lleida mentre que a l'AP-2, del Pla de Santa Maria a Alfés, es recomanava circular amb precaució per la presència de neu-gel a la calçada.

Durant la jornada d'ahir també es van registrar ventades que van provocar la interrupció de la circulació de trens a la R1 de Rodalies entre Calella i Pineda de Mar, al Maresme, a causa de la col·lisió d'un comboi amb una palmera que havia caigut a la via. No es van provocar víctimes però es va haver de portar a una seixantena de passatgers a l'estació d'Arenys en autobús i taxi.