Puigdemont inaugura un aparcament elogiant els governs «que funcionen»

També va visitar les obres de remodelació del parc de bombers voluntaris d'Alp i altres localitats pirinenques

07.03.2016 | 07:09
El president Puigdemont, visitant les noves instal·lacions del parc de bombers voluntaris d´Alp.

«Hi ha governs en funcions i n'hi ha que funcionen». Amb el mateix to irònic que sol utilitzar en les seves intervencions al Parlament, el president Carles Puigdemont ha agraït a l'Ajuntament de Puigcerdà la feina ben feta en la construcció del nou aparcament municipal de la vila, ubicat en un terreny a tocar del Museu Cerdà. L'acte d'inauguració d'aquest nou equipament, que va tenir lloc ahir divendres a dos quarts de dues del migdia, va congregar més d'un centenar de veïns, sobretot grups escolars acompanyats per mestres, autoritats locals i jubilats.
En el seu discurs, Puigdemont va assegurar que, a pesar dels entrebancs, «les institucions catalanes i l'entramat cívic del país segueixen treballant i funcionant bé». Segons el president, la finalització del projecte de construcció del nou aparcament és un exemple més d'aquesta capacitat per «buscar solucions als problemes a partir de pocs recursos». Puigdemont va fer notar a la gent que l'escoltava a la darrera planta de l'aparcament que s'hi han aconseguit creat 200 places «en un solar de petites dimensions». L'obra ha tingut un cost d'1.200.000 euros, que ha finançat íntegrament el consistori.
Per la seva part, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, també va afirmar que les administracions públiques catalanes, des dels ajuntaments fins al Govern de la Generalitat, continuen «oferint solucions» a les necessitats de la ciutadania. En aquest cas, als problemes de mobilitat de la vila. «A Puigcerdà faltaven places d'aparcament i les que hi havia eren massa cares. Avui fem un gran pas per revertir aquesta situació», va explicar Piñeira.
En el seu parlament, Piñeira va destacar que aquestes contrades ocupen el 20% del territori català i que només hi viu un 1% de la població del país. «Si hi ha alguna característica que ens defineix», va dir adreçant-se al president, «és que creiem necessari que hi hagi més equilibri territorial». «He vingut amb la voluntat de parar l'orella i de recollir les queixes i reivindicacions de la gent», li va respondre Puigdemont.
També ahir a la tarda, el president tenia prevista una visita a Alp per ser al vespre a la Seu d'Urgell, mentre que avui dissabte es reunirà amb representants de les comarques pallareses.
A Alp, Puigdemont va visitar les obres de remodelació del parc de bombers voluntaris que ha finançat l'Ajuntament, la Direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. L'actuació ha consistit en la construcció d'un annex format per cotxera, planta i altell d'uns 200 metres quadrats i un local vestidor de 60 metres quadrats, que ha millorat l'espai i les condicions de treball d'aquest parc.
Després, se'n va anar a l'Ajuntament per poder firmar el Llibre d'Honor a la sala de plens municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema