Un grup de persones que estaven buscant espàrrecs en una zona boscosa del terme municipal de Quart va localitzar ahir un home estirat al terra, conscient però amb ferides superficials. Es tracta del veí de Cassà de la Selva de 85 anys que va desaparèixer dimecres, 2 de març, després d'haver quedat amb un amic per jugar al dòmino i a qui la policia ja l'havia deixat de buscar, davant la manca d'indicis per saber on era.

Fonts policials van indicar que un grup de persones d'ètnia gitana va donar l'avís a les autoritats després de trobar l'home en una zona de difícil accés sota el pont de la Nacional-II en la seva intersecció amb la carretera C-250. Segons el testimoni recollit per la policia els buscadors d'espàrrecs van trobar l'home estirat, de bocaterrosa i amb ferides lleus. Els serveis d'emergència van indicar que estava conscient però desorientat, tot i que responia a preguntes senzilles sobre qui era i quants anys tenia.

Fins al lloc dels fets s'hi va desplaçar una dotació del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) que el van traslladar a l'Hospital Santa Caterina de Salt per fer-li un reconeixement mèdic.

Divendres al migdia els Mossos d'Esquadra van tancar la recerca activa davant la manca d'indicis i la unitat d'investigació del cos es va fer càrrec de les gestions.

L'home patia pèrdues de memòria i va sortir de casa seva amb diners a la butxaca dimecres a les quatre de la tarda, en acabar de jugar una partida de dominó amb un amic. L'home va dir-li al seu company que volia anar a comprar un bitllet per dirigir-se a un poble de Sòria on té vincles familiars. La seva família va distribuir cartells per tota la seva vila, Cassà de la Selva, i aquest dissabte va rastrejar la zona de la Devesa de Girona i les ribes del Ter amb diveses persones per intentar trobar-lo. Una recerca que no va donar els seus fruits.

L'avís d'alerta el va donar la seva dona en veure que havien passat tres hores i el marit encara no havia tornat a casa. La dona va avisar primer els fills i després a la Policia Local de Cassà de la Selva, que va difondre els cartells de desaparició que havia creat la família a través de les xarxes socials.

Els primers en informar de la localització del desaparegut, precisament, va ser la Policia Local de Cassà de la Selva mitjançant el seu compte a Twitter, on van agrair la col·laboració de totes les persones que van participat en la recerca.

Els Mossos d'Esquadra van informar que l'home responia a les preguntes que li feien i que sabia el seu propi nom. En l'incident hi van treballar dues dotacions dels Mossos. L'alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, es va mostrar satisfet per la troballa del veí del municipi perdut i va mostrar la seva alegria perquè ja torni a ser, sa i estalvi, a casa.